Idols IV staat bol van publiciteitsstunts

De vierde reeks van Idols zal toch vooral de geschiedenis ingaan als de Idols van de publiciteitsstunts. Niet eerder was er zo veel te doen rondom de talentenjacht. Ook voor de show van vanavond is het kijkerspubliek lekker gemaakt met een stuntje: de vier juryleden geven vanavond het goede voorbeeld door zelf op het podium te kruipen voor de opening van de show. Het is de zoveelste keer dat Idols de publicteit zoekt teneinde zoveel mogelijk kijkers te trekken. Een overzicht van de eerdere stunts.

Half juli
RTL 4 maakt officieel bekend in het najaar met een nieuw seizoen van Idols te komen. De show is dan 1,5 jaar niet op televisie geweest. Vrij snel is bekend dat Martijn Krabbé en Wendy van Dijk de presentatie op zich nemen. Over de jury hult RTL 4 zich nog in stilzwijgen.

Eind juli
De eerste namen van de jury lekken naar buiten: Gordon en Marianne van Wijnkoop. Vooral Gordon maakt veel reacties los. Jerney Kaagman vertelt ondertussen in verschillende media niet benaderd te zijn.
Op 30 juli wordt de jury officieel bekendgemaakt; naast Gordon nemen Eric van Thijn, John Ewbank en Jerne Kaagman zitting in de jury.

Oktober
De eerste audities gaan vrij geruisloos voorbij, totdat er promo's van het programma op tv komen. Gordon zegt in RTL Boulevard zo hard te moeten lachen om sommige kandidaten, dat hij in zijn broek plast achter de jurydesk.

Oktober
In de eerste montage van Idols die aan de pers wordt getoond, zit de beroemde 'nekschot-uitspraak' van Gordon. Enkele media berichtten dat hij hiermee over de schreef gaat. RTL belooft de quote uit de montage te halen. Gordon reageert daar boos op, waarop RTL de quote zegt te laten zitten.

23 oktober
Zoals verwacht, valt iedereen over de jurering van Gordon bij de eerste ronde. Onder andere oud-juryvoorzitter Henkjan Smits laat zich negatief uit over de prestaties van zijn collega.

Oktober – november
De beoordelingen van Gordon worden meer dan eens breed uitgemeten in de pers en bij de koffieautomaat. Vooral de opmerkingen bij een mank meisje met wat haar op de bovenlip en de Iranese vrouw die maar niet stopt met zingen, schieten bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Begin december
RTL 4 maakt bekend dat de opzet van het  programma is gewijzigd. Niet langerzijn er de zogeheten workshoprondes waarin het kandidatenveld wordt teruggebracht van 30 naar 10, er komen twee vervangende shows die de kijker meer moeten betrekken bij de keuze.

Half december
De twaalf finalisten zijn bekend.

Eind december
RTL 4 schrapt 'The Day After Show' om productionele redenen.

Eind december
RTL maakt bekend dat de optredens van de kandidaten als download te koop zijn via de website.

Half januari
Al lange tijd is bekend dat Nathalie Makoma al meerdere cd's opnam, maar opeens wordt haar muzikale verleden in het AD opgerakeld. Alle media nemen het over en spreken van een oneerlijke strijd.

2 februari
Gordon loopt boos weg als zijn lievelingetje Pauline wordt weggestemd. Maar dat had hij ook kunnen doen bij een exit van Charlene, Nikki of Nathalie. Wanneer er nog maar 6 kandidaten over zijn, is de kans groot dat een van zijn 4 lievelingen wordt weggestuurd.

9 februari
Jerney, Gordon, Eric en John openen de liveshow van Idols op muzikale wijze.

Zie ook het hele Idols-dossier van Zappen

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Idols IV staat bol van publiciteitsstunts

 1. Maurits

  Je vergeet nog; oudjaar 2007: Idols Celebrates wordt op het laatste moment ook geschrapt

    /   Reply  / 
 2. Mandy

  Ik moet zeggen dat de jury met Gordon erbij een stuk leuker en grappiger is geworden. het is niet meer zo stijf allemaal en zo serieus. Ik vind het een verbetering. In ieder geval een stuk beter dan Henk Jan die alleen een leuk uiterlijk het belangrijkste vind omdat hij meteen al met “wat verkoopt het beste” in zn hoofd zit. Dankzij Gordon hadden de wat dikkere kandidaten ook een eerlijke kans. DAT MAG OOK WEL EENS GEZEGD WORDEN!!!!! Ik vind dit de leukste Idols van de 4 seizoenen. Hier zit tenminste ECHT talent in. En nu weten we vantevoren niet zeker wie er gaat winnen. Ik hoop dat Nikki wint. Eindelijk eens iemand die echt muzikaal is. Charlene is dta ook maar die zingt af en toe nog behoorlijk vals en heeft Nikki’s niveau niet. Natalie gaat het sowiezo wel maken en staat vastwel in de Finale. SAMEN MET NIKKI!!!! :)

    /   Reply  / 
 3. judith

  ik vind de jury ook leuker gewworden. neil moet ophoepelen . als de heren exit zijn word idols pas echt spannend. de drie overgebleven dames maken kans op de winst. ik zie het liefst nikki winnen eigelijk charlene maar die heeft wel een heel goed nivo kwa zang maar ze straalt het nog niet uit. en dat moet ze nu echt gaan doen

    /   Reply  / 
 4. smiley

  wat een gezeik .. als je het niet leuk vind ofzo, kijk het dan gwn niet..

    /   Reply  / 
 5. Joyce

  De opening is altijd echt vet mooi!

    /   Reply  / 
 6. PINHEAD

  Ja ik vind dit seisoen van Idols ook het mooiste en de leukste van de vier!
  De openingshows zijn geweldig!

    /   Reply  / 
 7. h. v. Lieshout

  Waar kan ik zien wie de idols jarisauto’s heeft gewonnen?

    /   Reply  / 
 8. Zayn

  Lekker in het archief aan het lezen, maar dit toonde wel dat we als NL niks gewend waren. In de UK werken zulke shows altijd. Daar is tijdens het X Factor seizoen elke dag wel wat in het nieuws

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>