Liveshows The Voice eindelijk onderscheidend met Clashes

david damDe eerste liveshow van The Voice of Holland zit er op. En ik ben behoorlijk onder de indruk van de vernieuwing die Talpa en RTL hebben doorgevoerd. The Clashes pakken waanzinnig goed uit en zorgen eindelijk voor een onderscheidende liveshow. Bovendien geven The Clashes elke kandidaat de kans om boven zichzelf uit te stijgen.

Als kijker zijn we gewend dat elke kandidaat solo een liedje zingt in de liveshows, en daarna wordt beoordeeld door de coaches. Maar nu staan kandidaten (uit eenzelfde team) samen op het podium, om daar elk twee refreintjes te zingen van verschillende nummers, vier liedjes in totaal dus. Een optreden van twee minuten wat eigenlijk een mash-up is.

Wat er zo goed aan werkt? De kandidaten krijgen meer dan ooit de kans te laten horen wat ze in huis hebben. Of waar het aan ontbreekt. Want door die mash-up zijn de nummers aan elkaar gelijmd, en is er echt wel wat muzikaliteit voor nodig om dat als één geheel te laten klinken.

Sowieso is de spanningsboog van een kijker bij talentenjachten kort, een heel nummer kun je de kijker niet aandoen. Maar doordat de liedjes elkaar nu zo snel opvolgen, blijft het prima te behappen.

Na elke clash wordt meteen het oordeel van de coach gevraagd, en is daarna de voting van de kijker te zien. Waarmee duidelijk is wie doorgaat en wie de strijd moet verlaten.

Talpa rolt The Clashes meteen uit over alle Voices die wereldwijd worden gemaakt, zo verzekerde Martijn Krabbé ons gisteren bij de eerste liveshow. Heel begrijpelijk. The Voice is onderscheidend door de draaiende stoelen, en heeft nu eindelijk zijn unieke twist gevonden in de liveshows.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Liveshows The Voice eindelijk onderscheidend met Clashes

  1. Martijn

    Totaal niet mee eens! Dit kun je geen liveshow meer noemen. Het is eerder een registratie van een zangbureau op zoek naar talent. Dit moet je de kijker niet aan willen doen. Tevens staat de structuur zo vast, dat er totaal geen ruimte meer is voor welke improvisatie dan ook. Voor mijn gevoel ook meer gepraat met uitslagen dan entertainment. (Overigens leuk dat er weer eens een persoonlijke noot te lezen is op je blog:))

      /   Reply  / 
  2. Roberto

    Ook totaal niet mee eens, ik vond het nu allemaal heel
    erg rommelig, ik hoor liever elke kandidaat individueel een nummer zingen, en waarom zou je dat de kijker niet aan willen doen, dat is mij onduidelijk, dat wordt totaal niet onderbouwd.. In een heel liedje kun je juist beter horen wat de kandidaten in huis hebben, kunnen ze een nummer opbouwen, wat nu niet kan.. En een heel liedje is maar relatief, meestal zijn het sowieso al ingekorte liedjes. Ik vind het nu net zoiets als de battles, één tegen één, als er twee favorieten van mij toevallig tegen elkaar moeten is het ook niet leuk als er maar één verder kan. Volgend seizoen gauw afschaffen dit..

      /   Reply  / 
  3. dinie

    Ook oneens. Precies zoals hierboven. De kandidaat als doordraai product. Deze shows zijn hard en onverschillig. Niet echt gezellig allemaal.Spannend is het pas als iemand de kans krijgt echt lekker te gaan zingen. Dit is bagger.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>