Philip Freriks: Koelbloedigheid nodig bij De Slimste Mens

de slimste mens philip freriks maarten van rossemIn de sportzomer van 2012 mogen Philip Freriks en Maarten van Rossem een ander geluid laten horen: een dagelijkse kennisquiz op NPO2. De Slimste Mens groeit diezelfde zomer uit tot een ongekend succes en inmiddels staat het zevende seizoen op het punt van beginnen. RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen, GTST-actrice Dilan Yurdakul en schrijfster Esther Gerritsen zijn de eerste kandidaten dit seizoen. Jaap lijkt de favorietenrol te dragen. “Cabaretiers en journalisten volgen voor hun werk doorgaans het nieuws op de voet en zijn breed georiënteerd. Als je van alles een beetje weet, maak je in dit spel veel kans”, weet Philip Freriks.

De oud-nieuwslezer heeft zelf wel een idee waarom De Slimste Mens elke zomer of winter 1,5 miljoen kijkers aantikt. “De combinatie van feitenkennis en tactiek. Daarbij zijn het gevarieerde rondes en je kunt thuis eenvoudig meespelen. Er mag gelachen worden, maar serieuze zaken worden ook besproken, mede dankzij het onnavolgbare commentaar van Maarten.”

Achteroverleunen is er niet bij in De Slimste Mens. “Strategie is een wezenlijk onderdeel van het spel. En vergis je niet: de tijd uitzitten is lastiger dan het lijkt. Doorgaans zijn kandidaten daar te zenuwachtig voor. Een goede finalist beschikt over een zekere koelbloedigheid.”

De Slimste Mens, 20.25 uur, KRO-NCRV (NPO2)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Philip Freriks: Koelbloedigheid nodig bij De Slimste Mens

  1. Jan van Ree

    Maarten van Rossem heeft zo zijn meningen; ik ook. Zo stelde hij gisteren voor om Zeeuws-Vlaanderen cadeau te doen aan de Belgen, evenals Limburg bovendien..

    Het is niet alleen omdat mijn moeder en haar voorvaderen Zeeuws-Vlaams zijn en ik wel de nodige affiniteit met dat bijzonder stukje Nederland -waar ik graag kom- voel, maar ook vanwege de geschiedenis dat dit voorstel van Maarten massaal moet worden veroordeeld.

    In 1919 deden de Belgen een laatste (politieke) poging Zeeuws-Vlaanderen ingelijfd te krijgen en de reactie van de Zeeuws-Vlamingen was overduidelijk. Zij spraken zich (op één verdwaalde journalist van deTelegraaf na dan) middels referenda, anti-annexatie comités, etc. massaal uit tegen de dreigende annexatie door België en schreven toen hun volkslied om de Zeeuws Vlaamse volksziel te vereeuwigen, hetgeen vooral in het refrein bevestigd wordt:

    Van D’Ee tot Hontenisse, van Hulst tot aan Cadzand: dat is ons eigen landje, maar deel van Nederland (2x)

    Mocht Maartens’ wens toch werkelijkheid worden, wat God verhoede, dat moeten we ook Maarten maar cadeau doen aan de Belgen (sorry Maarten ik vind je best aardig maar er zijn grenzen).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>