Jan Kooijman voelt zich Champions League-speler

jan kooijmanAl maanden is Jan Kooijman bezig met opnames voor zijn nieuwe werkgever KRO-NCRV, maar sinds deze week is hij voor de kijker/luisteraar waarneembaar bij die omroep, nu hij een week lang het radioprogramma van Wouter van de Goes overneemt. Vanaf volgende maand is hij te zien met inhoudelijke programma’s als Tot Elkaar Veroordeeld en Dance Around the World. De presentator is gelukkig met zijn tv-transfer. “KRO-NCRV is de Champions League op het gebied van human interest, zei een regisseur tegen mij.”

Afgelopen december maakt Jan bekend RTL te verruilen voor de publieke omroep. “Ik was eigenlijk in gesprek over een nieuw contract met RTL, de papieren lagen al klaar. Ik realiseerde me dat ik al een tijdje een bepaalde bepaalde onrust voelde”, blikt hij terug in het AD. “Maar wat wilde ik dan? Toen kwam er een aanbod van KRO-NCRV. Wat zij met mij wilden, was helemaal in lijn met wat ik zelf voor ogen had. Die kan kon ik niet laten liggen.”

Jan legt uit: “Ik heb het gevoel dat ik me als televisiemaker beter kan ontwikkelen bij KRO-NCRV. Dat zegt niets over of ik het bij RTL naar mijn zin had, want ik heb mooie kansen gekregen en altijd prettig samengewerkt. Ik heb me daar ontwikkeld, heb de meest uiteenlopende programma’s gedaan en daarvan geleerd. Maar ik wilde de humaninterestkant op, zoals met Levenslang met Dwang en Buitenlandse Gevangenissen. (…) KRO-NCRV is de Champions League op gebied van human interest, zei een regisseur tegen mij. Ja, dat is ook zo. Ik voel me heel prettig als maker, ik word overal bij betrokken, ben niet alleen het gezicht. Misschien voelde ik me bij RTL iets meer ‘gezicht’.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>