Coosje Smid in De Slimste Mens: Lunch niet te veel

foto: KRO-NCRVSinds gisteren is Coosje Smid te zien in De Slimste Mens, en daarmee lijkt een familietraditie geboren. Want eerder hebben haar vader Ernst Daniël Smid en haar partner Diederik Jekel in de stoel gezeten bij Philip Freriks en Maarten van Rossem. Coosje heeft dus advies en tips kunnen inwinnen bij haar naasten, en wat blijkt? “Eet niet te veel tijdens de lunch!”

Het is één van de praktische tips, biecht ze op aan het AD. “Vooral rustig blijven, niet in de stress raken van de seconden die wegtikken”, vertelt ze. “En als je het niet op kennis redt, kun je het alsnog ver schoppen door tactisch te spelen. Ik laat me in ieder geval niet intimideren door Maarten van Rossem. Ik heb net zo’n enorme brombeer thuis in de persoon van mijn vader. Daar kan ik prima mee omgaan.”

Met haar 26 jaar is Coosje één van de jongste kandidaten. Dat kan een nadeel zijn, weet ze zelf ook. “Ik heb de rare eigenschap om heel veel nutteloze feitjes op te slaan, voornamelijk uit showbizzprogramma’s. Je moet mij geen vragen stellen over de Koude Oorlog. Maar als je de naam Sabia laat vallen, loop ik leeg. Ik houd mezelf voor dat ik heel jong ben. Mijn vader heeft al die dingen meegemaakt. Als ik iets niet weet, is mijn excuus gewoon dat ik toen nog niet was geboren.”

De Slimste Mens, 20.30 uur, KRO-NCRV (NPO2)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Coosje Smid in De Slimste Mens: Lunch niet te veel

  1. sara

    Meedoen en dan niet eens weten hoe Hitler werd genoemd en komen met een verbastering ervan… beetje triest dat zo iemand mee doet. Maar ach met die Nadia erbij kwamen ze samen niet echt slim over…
    Niet passend voor dit programma.

      /   Reply  / 
  2. lissa

    Mevr. Smid is een arrogant. Ben blij dat ze uit het spel is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>