Zuurslachtoffers in India in docureeks Facts & Villerius

jessica facts villeriusOp de woensdagavond van NPO3 is een nieuw programma van Jessica Villerius te zien. De documentairemaakster, bekend van Over De Streep, Code Rood en Vel Over Probleem, reist af naar bijzondere  plekken in het buitenland om dilemma’s en vooroordelen te onderzoeken. Volgens eigen zeggen werpt ze een ander licht op moeilijk te bevatten thema’s en subculturen.

Hoe kom je in een stad als Detroit terecht in een gevreesde ‘gang’, wat voor soort mensen gaan naar Dubai voor een penisvergroting en wat is het verhaal van Amerikaanse kinderen die hun ouders vermoorden? Vragen die alleen te beantwoorden zijn door ter plaatse te gaan, alle hoofdrolspelers te spreken en je proberen in te leven in de situatie.

Jessica: “Ik ben op pad gegaan met mijn eigen fascinatie als aanknopingspunt en m’n interesse als gids. Het is een avontuur geworden waarin ik antwoorden vind waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben. Zo vroeg ik me af wat het allerergste zou zijn voor de mensen die crime-scenes schoonmaken. Om daar achter te komen heb ik piketdiensten meegedraaid met crime-scene cleaners in Los Angeles en ik kan je verklappen: het is niet het bloed of de verdwaalde lichaamsdelen die dit werk moeilijk maken, en ook niet de slapeloze nachten.”

In de eerste aflevering is Jessica bij zuurslachtoffers in India. Vaders die hun eigen dochters voor het leven verminken door een bijtend zuur in het gezicht van hun kind te gooien, of mannen die hun vrouw dit aandoen nadat ze mogelijk naar een andere man keek. Het is een veelvoorkomende praktijk in India. Jessica spreekt met slachtoffers, daders, ouders en plastisch chirurgen die de slachtoffers letterlijk nog enigszins een gezicht proberen te geven. Ook is ze de eerste die toestemming krijgt om een gezichtsreconstructie door de vooraanstaande chirurg Rajiv Agarwal te mogen filmen.

Facts & Villerius, 22.15 uur, KRO-NCRV (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>