Volwassen Streetlab gaat de grens over

streetlabHet vierde seizoen van Streetlab speelt zich in het buitenland af. Tim, Stijn, Jasper en Daan zijn in Nederland te bekend geworden om hun sociale ongemak te ventileren, dus gaan ze de grens over. En dat buitenland is één grote speeltuin voor het kwartet. Klopt het dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben? Zijn Zweden zo afstandelijk als men beweert? Kun je als gewone Hollandse jongen overleven in de Surinaamse jungle? Kun je doorgaan als operazanger in een Italiaanse opera?

Daan vertelt aan het AD: “We hebben enorm gelachen in Griekenland waar we op een bruiloft terecht wilden komen. Dat deden we natuurlijk op Trojaanse wijze. Dus een grote taart bestellen waar we vervolgens met zijn allen inzaten.”

Streetlab hoeft na dit vierde seizoen niet te eindigen, al zit er een houdbaarheidsdatum aan het format. “We merken dat die sociale straatexperimenten goed werken; mensen reageren heel leuk en dat is universeel. Dus ik zou graag een keer naar Amerika gaan. Aan de andere kant zie ik mezelf over vijf jaar niet meer overnachten in een IKEA. Dat je als serieuze dertiger zenuwachtig wordt van de voetstappen van een bewaker terwijl je in een IKEA-kast zit. Het is ook een beetje kwajongensgedoe.”

Ambities genoeg. “We zouden het gaaf vinden om een eigen comedyserie te maken. En we zijn ook altijd bezig met muziek; we hebben een eigen feestbandje. In Zweden probeerden we een songfestivalliedje te schrijven met de hulp van een topproducer.”

Streeflab, 21.30 uur, KRO-NCRV (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>