Abbey Hoes trots op resultaat musicalserie Petticoat

petticoat“Petticoat! Petticoat! In roze, lila, geel of rood.” Ja, in 2010 is de commercial voor de musical Petticoat met dit liedje als een oorwurm niet van de buis te slaan. En dus zet menigeen die tune in als het gaat over de tv-serie Petticoat, die vanavond in première gaat op NPO1. De makers van ‘t Schaep zijn aan de slag gegaan met het script. Belangrijkste wijziging: hoofdrolspeler Chantal Janzen maakt plaats voor Abbey Hoes.

Opmerkelijk is dat Abbey Chantal nooit in de musical heeft zien schitteren. “Het was er niet van gekomen. Maar achteraf waren we daar ook wel blij om; nu kon ik met een frisse blik en mijn eigen gevoel die rol spelen. Bovendien voelde ik tijdens het draaien niet de druk om in de voetsporen van Chantal te treden. Dat vond ik wel prettig.” Chantal zelf heeft in Carlo’s TV Café afgelopen zondag haar zegen gegeven aan Abbey.

De 22-jarige actrice kruipt dus in de huid van hoofdrolspeler Pattie, een Gronings meisje in de jaren ’50, dat droomt van een leven in de spotlights in de grote stad. “Ik had van tevoren wel een beetje een idee hoe dat moest klinken, wat ik heb in Drenthe op de middelbare school gezeten en heb familie in Groningen wonen. Maar om dat te verfijnen, heb ik toch een aantal dialectlessen gevolgd”, biecht ze op in Televizier.

Over het resultaat is Abbey zeker te spreken. “Je ziet dat de serie met heel veel liefde is gemaakt. Het is goed geschreven en ziet er prachtig uit. En het was natuurlijk te gek om die jaren-50-jurken te dragen. De tijdsgeest komt volgens mij heel goed over, zonder dat het er te dik bovenop ligt. Ik hoop dat Petticoat voor mijn oma en opa heel herkenbaar is.”

Bekijk de trailer:

Petticoat, 20.30 uur, KRO-NCRV (NPO1)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Abbey Hoes trots op resultaat musicalserie Petticoat

  1. arie

    Hallo Abbey
    je kan geweldig zingen
    ik luister eigenlijk heel weinig nederlandse liedjes maar die stem van jou ik kreeg gelijk kippenvel prachtig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>