Taxichauffeur Katja in Van A naar B: Jammer dat ik Rusland uit was

katja schuurman daan nieber van a naar bKatja Schuurman en haar nieuwe KRO-NCRV-collega Daan Nieber spelen vanavond taxichauffeur in Rusland, voor het nieuwe programma Van A naar B. Maar net zoals in Peking Express of MTV Roadtrippers is het de bedoeling om de reis zo snel mogelijk af te leggen, zonder budget. Dus kiezen de tv-personality’s voor een echte race, of nemen ze de tijd om ook iets van de lokale cultuur en bevolking te zien?

Katja is geen onbekende in het gebied, in De Telegraaf vertelt ze elf jaar geleden een reis met de Trans Siberië Express te hebben gemaakt. “Dat was heel anders. Ons uitzicht was met name sneeuwvlaktes en wat kale boompjes. Nu reed ik door dorpjes en was er veel meer te zien. (…) Ik vond het al jammer toen ik Rusland uit was. Ik reed door de prachtigste sneeuwlandschappen en opeens begon het steeds meer te lijken op onze wereld.”

Katja en Daan moeten in Van A naar B zelf voorzien in benzine en levensonderhoud. Elke kilometer met een passagier levert geld op, voor de passagiers is het ritje gratis. daan: “We hadden verwacht dat het in Rusland het moeilijkst zou zijn om mensen in onze taxi te krijgen, maar dat bleek in Duitsland een stuk lastiger. Misschien vinden Duitsers camera’s enger.” Katja: “In Rusland waren veel mensen heel blij met een gratis ritje.”

Van A naar B is ongetwijfeld waanzinnig leuk om te maken. Toch voel ik niet helemaal waarom deze show op de primetime vrijdagavond van NPO1 staat. Het lijkt eerder een NPO3-programma op de zondagavond. We gaan meemaken hoeveel kijkers Van A naar B afsnoept van het grote vrijdagavondamusement bij de concurrentie.

Van A naar B, 21.35 uur, KRO-NCRV (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>