Sofie van den Enk maakt programma over depressie onder jongeren

Na Sophie in de Mentale Kreukels komt NPO3 wederom met een show over geestelijke gezondheid. Dit keer is het Sofie van den Enk die depressies onder jongeren bespreekbaar wil maken. Toevallig is in het Verenigd Koninkrijk vorige week hiervoor een groot offensief gestart onder leiding van prins Harry, prins William en Lady Gaga. Sofie volgt depressieve jongeren en maakt van dichtbij mee hoe zij en hun omgeving omgaan met hun strijd deze ziekte te overwinnen.

Sofie heeft zelf ervaren hoe het is om een depressie te hebben: “Het depressiebeest moet je in je eentje verslaan. Maar door openlijk voor mijn depressie uit te komen weet ik ook dat je niet helemaal alleen bent, hoe zwaar het soms ook voelt. Ik hoop met dit programma jongeren met een depressie – net als ik- te laten ervaren hoe bevrijdend het is om dit met anderen te delen en niet langer de last van de schaamte ook nog eens bovenop je depressie te voelen.”

Het nog titelloze programma van Sofie wordt niet eerder dan najaar 2017 verwacht.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>