HNTM: Kijker wil Kim, jury gaat voor Sabrina?

Als het aan de kijker ligt, wint Kim vanavond de live finale van Holland's Next Topmodel. Zij is na de eliminatie veruit de favoriet, zo blijkt ook uit polls van Zappen. Het zal een combinatie van haar sexy looks en vriendelijke, bijna naïeve uitstraling zijn. Overal om me heen hoor ik het ook: die Kim is echt een mooi meisje. Toch lijkt het er op dat de jury liever Sabrina als winnares ziet. Beide partijen hebben vanavond een stem in de uitslag. Maar hoe zwaar weegt het oordeel van de kijker mee?

Sabrina favoriet
Om nog maar even een resumee te geven: Sabrina hoefde geen make-over want ze was al 'perfect'. Verder werden haar foto's telkens de hemel in geprezen en hoefde Sabrina eigenlijk nergens te vrezen dat presentatrice Yfke Sturm niet haar foto in handen zou hebben. Het enige minpuntje dat is aangestipt, is dat Sabrina 'niet over lijken moet gaan' om te winnen. Al werd die eigenschap vorige week in de verzamelaflevering als gedrevenheid uitgelegd. "Ik heb nog nooit een meisje gezien dat zo graag model wilde worden." Jaja, dat is iets kroms rechtpraten.

Sexy Kim
De jury lijkt verder weinig met Kim aan te kunnen. Het meisje met gehoorgebrek loert telkens veel te sexy en uitdagend in de camera. Mja, denk ik dan, misschien geen all-round-model, maar wel iemand die in bepaalde doelgroepen massa's omzet kan draaien. Kijk maar naar Sylvia uit Holland's Next Topmodel. Die is nu aan het cashen terwijl Sanne investeert in succes op langere termijn. (Althans, zo heb ik het me laten vertellen)

Renate Verbaan :-(

Anders dan vorig jaar is de finale dit jaar super live. "Ze zullen nog zenuwachtiger zijn dan de kandidates vorig jaar. Als je nu valt op de catwalk, ben je echt de pineut", zegt Yfke Sturm. Yfke babbelt de avond overigens niet aan elkaar, daarvoor is jammergenoeg Renate Verbaan aangetrokken. Van haar tv-talenten ben ik geen fan, hopelijk drukt het niet teveel de uitzending.

De winnaar?
Wie er gaat winnen? Ik denk toch Sabrina. Het is leuk dat de kijker mee kan stemmen, maar dat zal vooral financieel plesant zijn voor de makers. Maar aangezien topmodel geen publieksberoep is als Idol, kan de jury het zich permitteren om de stem van het volk naast zich neer te leggen. Al zal er dan vanavond wel een bak van kritiek over de jury heenkomen.

Ach, eigenlijk is het een grote spek-en-bonen-show, want zowel Sabrina, Christa, Kim als Bodil hebben al een modellencontract te pakken.

Holland's Next Topmodel, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Bodil uit HNTM ook modellencontract
- Een weekje bezinning in Holland's Next Topmodel

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “HNTM: Kijker wil Kim, jury gaat voor Sabrina?

  1. Jeroen

    Ik denk dat het Kim wordt… De jury probeert te laten lijken dat ze voor Sabrina gaan, maar dat is schijn denk ik. Net als vorig jaar, ze prezen Daisy de hemel in en toch werd het Sanne.

      /   Reply  / 
  2. Hanneke

    Het is “hebben al”, niet “heeft al” in de laatste regel.

      /   Reply  / 
  3. maikel

    KIM moet winnen!!!!
    en renate is juist top, ik kan haar niet vaak genoeg zien!!!!

      /   Reply  / 
  4. Bart

    Christa is lekker!!!
    Hopelijk wint ze HNTM

      /   Reply  / 
  5. Rick

    Kim moet gewoon winnen!!
    Zou idd ook een jurytrucje kunnen zijn om eerst Sabrina de hemel in te prijzen en vervolgens Kim te kiezen.. Al was het voor mij vorig jaar al bij aflevering 2 duidelijk dat Sanne ging winnen en vraag ik me af waarom ze dat dit jaar anders zouden doen..
    Vindt Renate wel goed, haar presentatie is lekker vlot en ze ziet er ook niet onverdienstelijk uit, om maar te zeggen behoorlijk lekker! Alleen snap ik niet waarom Yfke zelf de avond niet aan elkaar praat.. Renate mag dan ook model zijn (geweest), Yfke heeft toch meer internationale bekendheid verworven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>