Publiekslieveling Kim Feenstra wint Holland’s Next Topmodel

Het publiek thuis was er van overtuigd: Kim moest Holland's Next Topmodel winnen. Ze kreeg maar liefst 80% van de stemmen, een ongekend hoog aantal. Dat zal te danken zijn aan haar sexy look en lieve uitstraling. De jury was meer verdeeld. Marianne en Carli kozen voor Christa, maar Yfke gaf haar stem aan Kim. Dat gaf de doorslag: Kim Feenstra is Holland's Next Topmodel 2007. Van de andere twee juryleden werd op tv niet bekendgemaakt aan wie zij hun stem gaven.

De finale van Holland's Next Topmodel was live te zien in tegenstelling tot vorig jaar, toen het hele gebeuren enkele dagen van te voren werd opgenomen. Dat bracht de nodige beperkingen met zich mee; de kledingwissels moesten worden opgevuld met babbeltje van Renate Verbaan of een filmpje waarin we de fotoshoot voor de cover van Glamour zagen. Ook was er ouderwets commentaar op die foto, al durfde de jury zich niet negatief uit te laten met een zaal vol fans.

Natuurlijk bracht die live-finale ook voordelen. Zo was er geregeld een doorkijkje naar de kleedkamer. Nee, geen tepels of slipjes in beeld, wel meisjes aan wie door een tiental mannen werd geplukt. Verder stond Christa telkens stijf van de zenuwen (in de categorie leedvermaak) en had Renate moeite om haar couturejurkje in bedwang te houden; het scheelde niet veel of haar linkerborst floepte er uit.

Uiteindelijk waren er 100 punten te verdelen: 50 door de jury, 50 door het publiek. In hoeverre de jury op de hoogte was van de stem des volks om de eigen puntentelling te beïnvloeden, is niet duidelijk – misschien zelfs wel niet. Het volk gaf 40 punten aan Kim en 5 punten aan zowel Christa als Sabrina. Elk jurylid mocht dan ook nog 10 punten geven aan het meisje met de meeste potentie. Toen Kim de 50 punten had bereikt, was het duidelijk: zij won. Opmerkelijk is dat Sabrina geen punten van de jury kreeg; zij leek tot nog toe veruit de favoriet van hen.

Zie ook:
- Check ook de verhalen bij Vrouw, nog een keer Vrouw en Fashion
- HNTM: Kijker wil Kim, jury gaat voor Sabrina?
- Bodil uit HNTM ook modellencontract

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Publiekslieveling Kim Feenstra wint Holland’s Next Topmodel

  1. Bart

    Terechte winnares! En de finale was leuk om naar te kijken.

      /   Reply  / 
  2. GTST Rules

    Kim had 80% van de stemmen van het publiek ;)

      /   Reply  / 
  3. Herman

    helemaal gelijk, GTST Rules. Een rekenfoutje in de extase van de uitslag. is aangepast

      /   Reply  / 
  4. Pludefax

    ik vond het wel raar dat de jury in beraad moest om uiteindelijk de individuele stemmen op elkaar af te stemmen. Doorgestoken kaaaaaaaaart.

      /   Reply  / 
  5. franky

    Kim, terecht gewonnen! ze liep echt als de beste en ook de fotos vond ik oogverblindend. Irriteerde me eerst aan haar stemmetje, niet wetende dat ze en gehoorapp. heeft…Nu viel alles op zijn plaats, vind het zelf nu nog helemaal een topper dat ze gewonnen heeft, en sexy, ja,maar ook heel integer,een supermodel, en spontaan, loopt meteen naar haar moeder die lieverd logisch toch..met recht een supermodel

      /   Reply  / 
  6. Marieke Fashion.blog.nl

    Wat was het een heerlijke finale, met een terechte winnares! Al vond ik andere twee meiden ook fantastisch. Zelfs Sabrina heeft mij versteld doen staan met haar internationale look. Ik ben wel benieuwd wie er nou uiteindelijk tweede is geworden want de jury heeft niet al zijn punten kunnen verdelen, beetje jammer!

      /   Reply  / 
  7. Rick

    Helemaal terecht dat Kim heeft gewonnen! Ze was erg goed en haar foto voor Glamour was veruit de beste! Heel erg mooi! Ze gaat het vast nog ver schoppen!

    Vond het wel wat vreemd dat 2 juryleden voor Christa gingen.. Haar Glamour-shoot was het minst opvallend en ze stond echt stijf van de zenuwen en is dus zeker niet geschikt voor de grote shows. Haar loopje was echt verschrikkelijk slecht!!

    Hoewel ik zeker geen fan ben van Sabrina wil ik wel even melden dat haar loopje heel mooi is geworden in korte tijd en haar lichaamsstaal heel goed was. Ook was ze tijdens het lopen heel mooi opgemaakt! Kim was de terechte winnares, maar Sabrina wel de 2e plaats naar mijn mening.

    Wat mij vooral opviel was dat van de afvallers Sharmyla heel erg goed liep op de catwalk en ook een hele mooie pose aannam. Wat mij betreft is ze nog steeds een van de mooiste modellen geweest van de laatste serie.

      /   Reply  / 
  8. Marieke Fashion.blog.nl

    ‘Hoewel ik zeker geen fan ben van Sabrina wil ik wel even melden dat haar loopje heel mooi is geworden in korte tijd en haar lichaamsstaal heel goed was. Ook was ze tijdens het lopen heel mooi opgemaakt! ‘

    Daar ben ik het helemaal mee eens.
    Ik vond de shoot voor Glamour van Christa wel erg mooi. Wat mij betreft de beste…

      /   Reply  / 
  9. Franka

    Ja, Kim heeft terecht gewonnen: ze was gewoon de beste !

    Ik vond Sabrina eerst maar een arrogante trut, maar op de catwalk deed ze het super. Ze liet een geheel andere kant van zichzelf zien, ik vond haar een hele goeie mannequin.

    De foto van Christa op de Glamour was inderdaad erg mooi.

    Conclusie: alle 3 de meiden komen er wel…

      /   Reply  / 
  10. Frozzy

    Die uitslag, dat was echt een rommeltje…! Ik ben benieuwd wat die andere twee juryleden hebben gestemd, maar dat krijgen we vast nooit te horen!

    Ik vond Kim erg goed en over Sabrina was ik ook positief, hoewel ik echt nog nooit een seconde heb geloofd dat de jury haar zou laten winnen. Ik zat alleen heel de tijd te denken dat Ze toch echt beter Bodil dat Christa in de finale hadden kunnen hebben. De jury blijkbaar niet… :S

    Typisch dat de publieksstem de helft van het oordeel was en typisch dat de jury eerst heel lang moest overleggen om vervolgens toch achter hun eigen mening aan te gaan. Of toch niet? Nee, doorgestoken kaart natuurlijk. Wie zouden zij laten winnen??? Ze hadden vast niet vantevoren verwacht dat Kim zooo favoriet was bij het publiek…

      /   Reply  / 
  11. amanda

    Ik zou graag in kim’s schoenen staan hoor, zeker weten !

      /   Reply  / 
  12. .

    Kim is echt de terechte winnares. Al heb ik op Sabrina gestemd omdat ik die het meest professioneel vind en super op de catwalk.

      /   Reply  / 
  13. Gerda

    Kunnen ze voortaan de jury gewoon weglaten als aan het eind toch het publiek gaat stemmen wie topmodel wordt? Alsof het publiek daar verstand van heeft… Zo win je dus alleen als je ook qua persoonlijkheid in de smaak valt van de grote massa. Jammer. En wat had Renate voor iets raars aan!

      /   Reply  / 
  14. Tara

    Man, wat ws ik opgelucht zeg dat Sabrina niet gewonnen heeft. Zij is is arrogant! Echt walgelijk! Kim is een geweldige meid, met een prachtig lichaam en een mooi karakter! Kim rocks! ;)

      /   Reply  / 
  15. Debrina

    Kim is drop dead gorgeous and very brave. I’m so glad she won , she deserved it until the end. Well done Kim & congratulations in becoming Holand’s Next Top Model.

      /   Reply  / 
  16. Debrina

    Go Kim for winning Holland’s Next Top Model. Who else would of won but Kim, she is sexy, and has a lot of protential all round.

    Success Kim!!!

      /   Reply  / 
  17. Marieke

    De rest van de jury heeft ook op Kim gestemd.

      /   Reply  / 
  18. franky

    dus 3 van de jurileden hebben op kim gestemd???

      /   Reply  / 
  19. Danielle

    Waarom overlegd de jury over een uitslag en geven ze vervolgens aparte stemmen?.. Dat is echt echt echt heel zielig

      /   Reply  / 
  20. lysie

    He Mooie Dames.
    Jullie mogen er allemaal wel wezen,wees blij met wat je bent…..Wat mij is opgevallen is,dat jullie zooooooooooooooo mager zijn en begeleid worden door zoooooooon dikke kerel!.
    Ik vind dit zo jammer.
    Ligt dit aan mij of zijn jullie zo naieef?
    Heel veel succes verder,
    liefs Lydie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>