Ruud ‘King of Style’ van der Peijl gewipt bij Holland’s Next Topmodel

Hij was misschien wel dè smaakmaker van Holland's Next Topmodel I en II: Ruud van der Peijl, de zelfbenoemde King of Style. Maar het flamboyante jurylid keert niet terug in de derde reeks die dit najaar bij RTL 5 te zien is. Ruud past niet meer in het concept, zo luidt de bikkelharde boodschap. En aan Ruuds uitleg te horen is Yfke niet vrijwillig opgestapt maar om dezelfde reden gewipt.

Rose-indicent
Ruud van der Peijl, de meeste mensen zullen hem herinneren door zijn sneer naar Sylvia, die nog voor het middaguur lekker met een roseetje aan het strand ging zitten. Een verbale uitval volgde en Sylvia durfde nooit meer een roseetje te drinken. Bikkelhard van Ruud, zou je zeggen.

Nichterig
"Tja, ik pas niet meer in het concept. Ik heb niet doorgevraagd omdat ze toch niet zeggen waar het op staat", aldus Ruud in het AT5-programma De Zwoele Stad. "Ik begreep dat het programma Amerikaanser en harder moet worden. Ik zou nichteriger moeten zijn. Ja, nog nichteriger", benadrukt hij zijn eigen uitstraling.

Toegegeven: tussen America's Next Topmodel en Holland's Next Topmodel zit een wereld van verschil. Hier is eigenlijk alleen de eerste fotoshoot even slikken voor de meisjes, als ze naakt op de gevoelige plaat moeten. Onbegrijpelijk trouwens dat die opdracht telkens weer als een verrassing komt.

Hoe dan ook: in Amerika moeten de dames catwalk lopen op een drijvend vlonder (een misstap is een nat pak, een pak van enkele duizenden dollars) en is de spanning en hongermarteling zo hoog, dat ze flauwvallen ten overstaan van de jury.

Yfke gewipt
Vorige week werd al bekend dat presentatrice Yfke Sturm niet terugkomt in het derde seizoen, volgens het persbericht omdat ze haar internationale carrière voorrang geeft. Daphne Deckers vervangt haar. "Ik vind Yfke heel aardig, maar ze deed het niet goed", zegt Ruud, die benadrukt dat hij dol op Yfke is. "Ze kwam niet losjes over, alsof ze alles oplas. Gaandeweg kreeg ze wel een eigen rol, maar ze was niet hard genoeg." Ruud denkt overigens dat het publiek voor 60% dol was op Yfke. "Mijn moeder bijvoorbeeld. Maar iedereen in de Randstad en al mijn vrienden vonden haar niet goed."

Extremer
En zo vallen de vertrouwde gezichten van Holland's Next Topmodel één voor één om. Na het eerste seizoen moest Dominique Samuel al het veld ruimen, die (alweer) Sylvia in dikke tranen kreeg door haar min of meer met een escortdame te vergelijken. Maar het is RTL niet extreem genoeg. Die willen een ultranichterige zwarte neger zoals Tyra Banks die ook aan haar zijde heeft. Ik zeg: daar zijn wij Nederlanders veel te nuchter voor.

Ruud-lovers niet getreurd: de King of Style (een bijnaam die hij aan zichzelf heeft gegeven en sindsdien breed gedragen wordt) komt met twee nieuwe programma's terug.

De Zwoele Stad online bekijken

Zie ook:
- RTL verruilt Yfke Sturm voor Daphne Deckers!?
- Publiekslieveling Kim Feenstra wint Holland's Next Topmodel

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ruud ‘King of Style’ van der Peijl gewipt bij Holland’s Next Topmodel

 1. Flashback

  “Die willen een ultranichterige zwarte neger zoals Tyra Banks die ook aan haar zijde heeft.”

  Nep, geforceerd. :{

    /   Reply  / 
 2. Yordi

  Maar Miss J. is wel geweldig. _0-

    /   Reply  / 
 3. Bart

  Och, het tweede seizoen was een stuk minder dan het eerste… dus tijd voor verandering!

  Ik hoop idd op een bitcherig derde seizoen.. kijken doe ik toch wel.

    /   Reply  / 
 4. Bunifa Latifah Halifah Sharifa Jackson

  Goede zaak dat ze het meer op de Amerikaanse versie willen laten lijken… die Nederlandse versie was mij te sober en te saai daarom keek ik niet. Ook van die Yvke werd ik niet enthousiast.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>