Hoera voor Model in 1 Dag

Zo, en nu even aandacht voor Model in 1 Dag. Het relatief nieuwe modellenprogramma van Net 5 is namelijk één van de leukste nieuwe shows die ik heb gezien. Twee fotografen gaan met elkaar de strijd aan om in acht uur tijd een model te scouten en een eerste shoot te laten beleven. De beste wint. Het lijkt zo simpel en dat is het ook. Niks geen gedoe in een topmodel mansion, geen gekonkel onderling en geen ridicule opdrachten met zeedieren voor een jury.

Ik heb me wel eens eerder afgevraagd waarom zo'n hele strijd in een topmodellen-huis nu eigenlijk nodig is. Als je nu eenmaal talent hebt om model te worden kun je dat natuurlijk verder ontwikkelen, maar als het er niet in zit, komt het ook niet. Natuurlijk snap ik wel dat het leuke televisie oplevert om twaalf 'lekkere wijven' gedurende evenzoveel weken op te sluiten, helemaal eerlijk naar de meisjes toe is het natuurlijk niet.

Model in 1 Dag heeft die benadering ook niet. Waar in Next Topmodel vooral de zwakke punten van iemand worden belicht en de modellen allemaal op tenen lopen, worden de meisjes in Model in 1 Dag in de watten gelegd. Ze krijgen bruikbare tips van hun teamcaptains en de ervaring van hun leven. Ga je 's ochtends nietsvermoedend de stad in, kom je 's avonds thuis als model.

Net 5 heeft nu drie afleveringen uitgezonden en die waren alledrie erg leuk. En spannend. Lukt het teamcaptains Otto en Lutske om daadwerkelijk een model te scouten? En hebben ze dan nog genoeg tijd over om de opdrachten te voltooien?

Soms is het meteen duidelijk wie er wint, zoals in de eerste aflevering. Daar had de hele fotoshoot eigenlijk niet plaats hoeven vinden, want de verliezer had haar leeftijd duidelijk niet mee. Maar de aflevering daarna spotte Otto een meisje waarvan ik dacht 'hoe kan dat nu ooit goedkomen?'. Blijkt dat meisje werkelijk van het beeld af te spatten!

Kortom: Model in 1 Dag is de modellenjacht met een vriendelijke aanpak. Of het na 50 afleveringen nog steeds zo verfrissend is – je hebt toch telkens dezelfde handelingen en tips – weet ik niet. Anderzijds: Next Topmodel gaat ook al heel wat seizoenen mee en die weten zichzelf ook telkens opnieuw uit te vinden. Model in 1 Dag is in elk geval een waardevolle toevoeging voor de modeavond van Net 5.

Model in 1 Dag, 21.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Model in 1 Dag: mode-opleiding in 24 uur
- Weer modellenjacht op Net 5: Model in 1 Dag
- Coach HNTM naar Net 5-programma Model in 1 Dag
- RTL werkt ook aan snelle modellenjacht

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoera voor Model in 1 Dag

  1. spark

    eens!

      /   Reply  / 
  2. Jeffrey

    Ik ook! Zelf ik vind het een leuk programma!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>