Sesamstraat verbannen van NPO1

sesamstraatSesamstraat moet opnieuw een knauw incasseren. Het legendarische kinderprogramma heeft al heel wat jaren te maken met degradatie in de programmering en dat gebeurt nu opnieuw, meldt Spreekbuis. Sesamstraat verdwijnt in 2016 namelijk van NPO1, waar talkshow Tijd voor Max het tijdslot inneemt. Waar Sesamstraat voorheen naar voren werd geschoven, verhuist het nu naar de zender Zappelin Xtra.

Sesamstraat is al sinds 1978 te zien op de Nederlandse televisie en wordt alom gezien als een pedagogisch verantwoord kinderprogramma. Eentje waar ouders graag met hun jongste kinderen naar kijken, niet in de laatste plaats vanuit nostalgische gevoelens. Maar door het steeds ongunstiger uitzendtijdstip lukt het veel gezinnen allang niet meer om na het eten of voor het slapen gaan gezamenlijk te kijken.

De nieuwste plannen van de publieke omroep stuiten ongetwijfeld opnieuw op verzet van veel jonge gezinnen. Sesamstraat is nu nog op werkdagen te zien 0m 17.25 uur op NPO1.

Zie ook:
- Tijd voor Max promoveert naar hoofdpodium publieke omroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>