Groot Dictee uitgebreid met spellingsfinale

foto: Wim KluversVorig jaar vierde het Groot Dictee der Nederlandse Taal zijn jubileum, het was de 25ste editie. Nu dat achter de rug is, gaat de opzet van de meeschrijfwedstrijd op de schop. Was Het Groot Dictee in die jaren een spellingwedstrijd tussen de prominenten en de krantenlezers, dit jaar wordt het een echte derby der lage landen, een taalstrijd tussen Nederland en Vlaanderen. De presentatie is in handen van Philip Freriks en Freek Braeckman.

Eerst wordt als vanouds het Dictee meegeschreven door 15 prominenten uit elk land en 15 krantenlezers uit elk land. Daarna volgt een spellingswedstrijd voor de beste kandidaat uit elke categorie. De finale wordt dus gespeeld door een team van 1 BN’er met 1 Volkskrant-lezer en een team van 1 BV’er met een 1 De Morgen-lezer.

Bekende Nederlanders die dit jaar meedoen zijn Nicole Buch, Ron Fresen, Sharon Gesthuizen, Imanuelle Grives, Katja Herbers, Sergio IJssel, Nynke de Jong, Frank Ketelaar, Eva Koreman, Bert van Leeuwen, Alex Pastoor, Sef, Ad Visser en Dilan Yurdakul.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, 20.20 uur, NTR (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>