Boekenweek: Taalfeest in NPO2-show Hotel Van Dale

hotel van dale thomas van luynHet Boekenbal luidt vanavond de boekenweek in en NPO2 speelt daar stevig op in, zoals met het programma Hotel Van Dale. In Hotel Van Dale gebeuren dingen die eigenlijk alleen maar in boeken voorkomen. Schrijvers, dichters, muzikanten, cabaretiers en andere woordkunstenaars komen samen in deze herberg van de literatuur, waar ze worden ontvangen door bellboy Thomas van Luyn. Samen spelen zij woordspelletjes en genieten ze van het gezongen, gesproken en geschreven woord.

Met De Boekenweek voor de deur en het roemruchte Boekenbal dat op het punt staat om te beginnen, is het onrustig in Hotel Van Dale. Men verwacht vanavond hoog bezoek. Wie zal het zijn? Gasten checken in en zijn gespannen voor wat de avond brengen zal. Taalvirtuozen plezieren zich in de lobby van het hotel aan de betekenis van woorden en gezegdes. Ze genieten de taal en de drank die door Van Luyn wordt aangereikt. In Hotel Van Dale mag iedereen met woorden betalen!

Kortom: er gebeuren fascinerende en inspirerende dingen in het hotel. Dingen die eigenlijk alleen maar in boeken voorkomen?

Met gastoptreden van onder andere Vincent Bijlo, Nelleke Noordervliet, Ronald Snijders, Ellen ten Damme, Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz, Frits Spits, Arthur Japin en Mensje van Keulen.

Hotel van Dale, 21.05 uur, NTR (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>