New Orleans decor tv-uitzending De Zwarte Lijst

zwarte-lijst-vier-weken-lang-op-npo-3-en-op-radio-2Het is de meest soulvolle lijst van Nederland: De Zwarte Lijst. Vier weken lang staat NPO3 op zaterdagavond stil bij deze ranglijst. Een televisieprogramma vol videoclips, uniek archiefmateriaal en mooie verhalen uit de soul- en jazzgeschiedenis. De eerste uitzending staat in het teken van New Orleans.

Nederlandse artiesten en radio dj’s vertellen over hun favoriete genres en artiesten uit deze stad. Zo bespreekt muzikant Ruben Hein het belang van producer, componist, pianist en zanger Allen Toussaint, buigen radio-dj’s Sylvana Simons en Andrew Makkinga zich over het nieuwe politieke statement van Beyoncé, duikt Leo Blokhuis in de geschiedenis van de brass bands en fenomeen ‘second line’, toont Sven Hammond zijn liefde voor Dr. John en vertelt rapper Sef over de betekenis van Southern rap. Dit allemaal aan de hand van uniek archiefmateriaal, en heel veel videoclips met daarin natuurlijk ook aandacht voor de ontdekkingen van het afgelopen jaar.

De Zwarte Lijst, 22.10 uur, NTR (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>