Sophie Hilbrand zoekt 100 proefpersonen voor tv-experiment

het instituut sophie hilbrandWat gebeurt er als je 100 mensen, een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking, een week lang opsluit in een voormalige kazerne en ze daar een gelijke behandeling geeft? Die vraag staat centraal in een nieuw programma dat in het najaar op NPO1 wordt uitgezonden, een samenwerking van omroepen NTR en BNN. De show heet Het Instituut en wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand.

De 100 krijgen dezelfde kleding, hetzelfde eten en eenzelfde slaapplaats. Een week lang fungeren zij als proefpersonen en worden onderworpen aan tientallen onderzoeken en experimenten. Een walhalla voor de onderzoekers. En een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers.

Sophie presenteert dus Het Instituut, cabaretiers Joep van Deudekom en Rob Urgert zijn ook verbonden aan het wetenschappelijk experiment.

Sophie heeft in het verleden al een soortgelijk experiment gedaan, genaamd Het Grote Racisme Experiment. Hier werden mensen uitgesloten op basis van de kleur van hun ogen of haar. Dat was een experiment van enkele uren, Het Instituut duurt dus een week.

Bekijk de oproep:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>