Harm Edens met nieuwe quiz: De Universiteitsstrijd

Harm Edens komt vanavond met een nieuwe tv-quiz: De Universiteitsstrijd. Het is een quiz waarin acht Nederlandse universiteiten strijden om een geldprijs, een bokaal en de eer om de beste universiteit van Nederland te zijn. Thuis meedoen kan natuurlijk ook.

Iedere universiteit wordt vertegenwoordigd door een team van drie studenten, die op hoog niveau hun kennis laten toetsen, hun trots voor hun eigen universiteit willen laten zien en uit willen komen tegen de beste studenten van andere universiteiten.

Er wordt gespeeld in twee poules van vier teams. In drie rondes per poule worden de studenten getest op hun kennis op het gebied van alfa, bèta en gamma wetenschappen. Er komen zo heel verschillende kennisdomeinen aan de orde, variërend van geschiedenis en natuurkunde tot psychologie.

Het programma gaat over kennis, redenatie en snelheid van denken. In De Universiteitsstrijd treden wetenschappers van straks in het strijdperk, die zichzelf en elkaar durven uitdagen.

De Universiteitsstrijd, 19.55 uur, NTR (NPO2)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Harm Edens met nieuwe quiz: De Universiteitsstrijd

  1. Jos Hageman

    Een quiz op de Nederlandse televisie van het niveau van University Challenge van de BBC zal wel altijd onhaalbaar blijven. Maar deze quiz viel wel erg tegen: hoe is het mogelijk dat zelfs een studente met een major in Biomedische Wetenschappen niet weet, dat mitochondriaal DNA alleen via de moeder wordt overgedragen? Dit zou zelfs algemeen bekend kunnen zijn: hierop is immers de identificatie van de tijdens de junta gestolen baby’s in Argentinië gebaseerd via hun grootmoeders in vrouwelijke lijn.

      /   Reply  / 
  2. Ilex

    Groot succes, deze kwis. Maandag 12/9 226.000 kijkers, daarna gehalveerd, met nu een gemiddelde van onder de 100.000 kijkers per dag.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>