Rijk de Gooyer (85) overleden

Opnieuw is Nederland een groot acteur ontvallen. Rijk de Gooyer is op 85-jarige leeftijd overleden, maakt de familie vandaag bekend. Bij De Gooyer is vorige week alvleesklierkanker geconstateerd wat uiteindelijk leidde tot de dood, al was de acteur al langer uit de publiciteit getreden vanwege een zwakke gezondheid. Zijn laatste acteerklus was de film Happy End uit 2009.

Zelf heb ik Rijk de Gooyer leren kennen via de tv-serie In Voor- en Tegenspoed, waarin hij de rol van Fred Schuit vertolkte, een wat norse en vooral ongeduldig typ. Ook geniet hij grote bekendheid door zijn commercials voor Reaal, waarbij de oneliner ‘Foutje, Bedankt!’ ontstond. De Gooyer vormde langer geleden een komisch duo met Johnny Kraaijkamp Sr., die eerder dit jaar overleed.

Zie ook:
- John Kraaykamp Sr. (86) rustig ingeslapen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Rijk de Gooyer (85) overleden

 1. Dennis

  RIP

    /   Reply  / 
 2. Michel

  Je bedoeld de film Hoogste tijd uit 1995 denk ik. Dat was niet zijn laatste film. Die heette Happy End (samen met Leedvermaak uit 1989 en Qui vive uit 2001 een trilogie) Zijn eerste hoofdrol kreeg hij met De Inbreker. Zijn grootste film rol is die van Breitner in de film Soldaat van Oranje (Voor KOningin en Vaderland) Bij kinderen is hij vooral bekent als de opa van Madelief (film en serie) De door hem zelf geschreven biografie De 9 levens van Rijl de Gooyer is nog steeds te koop. Het boek is leuk en hilarisch! Als mediakenner zeker een aanrader!

    /   Reply  / 
  1. Jordy

   Voor Hoogste Tijd kreeg hij nog een Gouden Kalf weet ik toevallig. Gooide hij zo het raam uit terwijl hij bij Maarten Spanjer in de Taxi zat. Geniaal televisie-moment.

     /   Reply  / 
 3. Michel

  Herman wel even veranderen. Staat heel slordig!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>