NPO3 bij Popprijs nieuwe stijl op Noorderslag 2016

annechien steenhuizenDe Nederlandse muziekindustie bevindt zich momenteel in Groningen, waar het popfestival Eurosonic/Noorderslag plaatsvindt. Talloze artiesten spelen zichzelf in de schijnwerper voor binnen- en buitenland, tegelijkertijd vindt ook de uitreiking van de Popprijs plaats. De prijs voor de artiest die zich het afgelopen jaar het meest heeft laten gelden voor de Nederlandse muziek. Kensington is de grote favoriet. Zoals elk jaar is een verslag rechtstreeks te zien op NPO3 met Annechien Steenhuizen.

De Popprijs kun je maar één keer winnen, dus eenmaal in bezit ding je niet meer mee. Het is verder een juryprijs, dus als publiek kun je niet stemmen. Vorig jaar won de Common Linnets. Een enkele keer kiest de jury er voor om de Popprijs een soort oeuvreprijs te laten zijn, in dat licht wordt ook de Golden Earring getipt voor dit jaar.

Wie er dan ook wint, de uitreiking lijkt volledig vernieuwd doordat de traditionele bierdouche is geschrapt. Althans: het is de bedoeling dat je geen bier meer de zaal mee in mag nemen. Dat moet voorkomen dat er tientallen liters van het vocht over de artiest, presentator en vooral over de apparatuur heengaan. De jury heeft zich vorig jaar al uit de voeten gemaakt, zij waren helemaal klaar met de traditie.

Optredens zijn er dit jaar van Causes, Sef, Gerson Main, Surinaams Goud, Douwe Bob, Kenny B, St. Tropez, Lucas Hamming en vele anderen.

Noorderslag 2016, 22.25 uur, NOS (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>