Jörgen Raymann teleurgesteld in NPO

jorgen raymannJörgen Raymann stopt als programmamaker. De presentator is teleurgesteld in de publieke omroep, en focust zich nu op een nieuwe carrière als motivator. Het stopzetten van Baas Raymann was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Jörgen gold jarenlang als gevierd programmamaker met Raymann Is Laat, de multiculti-parel in het weekend van de publieke omroep. Mar de laatste jaren leidde hij een zwervend bestaan; elk seizoen moest zijn programma op de schop, en kreeg het een ander tijdslot. Niet verwonderlijk dat je de kijker dan kwijtraakt. Zijn laatste show, Baas Raymann, werd verpulverd door het gelijktijdig geprogrammeerde The Voice of Holland.

“Eén dag nadat de NPO riep meer aan diversiteit en verjonging op televisie te doen, werd mijn programma rigorous afgekapt”, legt hij uit aan het AD. In Baas Raymann was hij de leider van een groep jonge cabaretiers, zoals Soundos El Ahmadi, Rayden Panday en Nabil Aoulad Ayad. “Het programma was misschien niet goed genoeg, maar had wel precies dat wat de NPO wil: diversiteit en verjonging. Ik vind: wie a zegt, moet ook b zeggen.”

In de krant benadrukt Jörgen dat hij na 17 jaar televisie toe was aan een nieuwe uitdaging. “Maar met het stoppen van Baas Raymann was de keuze wel sneller gemaakt. Ik had wat meer liefkozing van de NPO verwacht.”

Desondanks heeft hij nog wel wat pannetjes op het vuur bij de televisie. Zo is onlangs een pilot opgenomen voor een panelshow met John Reid (Rijdende Rechter) en maakt hij een animatie van Tante Es.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>