Talkshow Jinek ook op NPO2 geen haalbare kaart

eva jinekDe publieke omroep lijkt alle opties te hebben onderzocht om deze zomer toch de talkshow Jinek op de buis te brengen. Op NPO1 is geen plek vanwege de sportzomer (EK Voetbal, Tour de France, Olympische Spelen) terwijl Jinek toch de zomerse vervanger is van Pauw. Ook op NPO2, het kanaal voor de verdieping, blijkt geen plek.

NPO-directeur Frans Klein legt uit aan het AD: “We hebben overwogen om haar programma naar NPO2 te verhuizen, maar kozen uiteindelijk voor een prominentere plek voor Nieuwsuur. Dat start straks een halfuur later dan normaal, omdat het anders te veel conflicteert met de sport. Bij belangrijk nieuws is Nieuwsuur het meest geschikt om dat op te pakken. Dat is wat de kijker ook verwacht.”

Het AD vraagt door, de krant ziet namelijk een plek voor Jinek in juli op NPO1, als het Tour-programma met Herman van der Zandt om 23.00 uur is afgelopen. Kleins weerwoord: “Voor 4 weken de dagelijkse machine op gang helpen is het paard achter de wagen spannen. Daarvoor is tv te arbeids- en productieintensief.”

Opmerkelijk is wel dat in andere Olympische jaren, zoals 2008 en 2012, de talkshow van Knevel + Van den Brink wèl gewoon op televisie kwam in de zomerstop van Pauw & Witteman. Daarvoor leverde de Vara twee weken zendtijd in voor de EO. Jeroen Pauw in de krant: “Ik ben niet in de positie om te zeggen: pak maar een aantal weken van mij. Dat wordt bepaald door de netmanager. Er is met mij ook niet gesproken.”

Zie ook:
- Geen Jinek in sportzomer NPO1

1 Reacties // Reageer

One thought on “Talkshow Jinek ook op NPO2 geen haalbare kaart

  1. Levi

    In 2008 vond de OS vooral in de vroege ochtend plaats vanwege het tijdsverschil vandaar dat de talkshow gewoon doorging. In 2012 was er volgens mij ook geen Knevel en van den brink. Er staat me iets bij dat er een doorlopend Studio Sportzomer programma was bij de NOS.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>