Telefilm over missie in Uruzgan: Kamp Holland

csm_Telefilm-Kamp-Holland-EO-22-mei-01_9103ec2857Op NPO3 is vanavond een heftige Telefilm te zien: Kamp Holland. De film geeft een indringend beeld van de heftige omstandigheden waaronder ‘onze jongens op missie’ hun werk moeten doen. Naast de enorme hitte in Uruzgan maken een onbekende cultuur en een continu gebrek aan goede informatie het lastig in te schatten waar het gevaar vandaan komt. Hoofdrollen zijn er voor Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Yannick van de Velde en Carolien Spoor.

Kamp Holland is het verhaal van een Nederlands bataljon op vredesmissie in Uruzgan. Nadat een konvooi zich kapot rijdt op een bermbom, voelt een korporaal zich gedwongen het heft in eigen hand te nemen en schiet hij een verdachte Afghaan neer. Een officieel onderzoek is het gevolg, waarmee de groep soldaten nu ook figuurlijk onder vuur komt te liggen. De Telefilm laat zien hoe dit schietincident diep ingrijpt op de mini-samenleving in het kamp. Saamhorigheid maakt plaats voor geruchten en wantrouwen. Overleven te midden van het oorlogsgeweld lijkt onmogelijk als vriendschap wegvalt.

De EO is de omroep achter Kamp Holland. Eindredacteur Arnoud Bruinier is trots op het resultaat. “Het was ons streven om de situatie zo realistisch mogelijk neer te zetten. We hoopten dat Uruzgan veteranen zich daardoor in het verhaal zouden herkennen. Van militairen die de film gezien hebben, horen we terug dat wij daarin goed geslaagd zijn. Dat vind ik een groot compliment!”

Bekijk de trailer:

Telefilm: Kamp Holland, 20.25 uur, EO (NPO3)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Telefilm over missie in Uruzgan: Kamp Holland

  1. Thomas

    Wat is dat toch vervelend dat de kop van de artikelen in 2 kleuren wordt afgebeeld zonder enige reden waarom het eerste deel blauw is en waar dit overgaat naar zwart.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>