Max met derde editie Geef Om Je Hersenen

charles groenhuijsen leontine borsato geef om je hersenenOperatie Live kon dit tv-seizoen niet doorgaan, maar Omroep Max komt vanavond wel met de derde editie van liveshow Geef Om Je Hersenen. In de show vragen Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato aandacht voor hersenonderzoek, want elk jaar krijgen in Nederland naar schatting 160.000 mensen een hersenaandoening. Een flink aantal bekende Nederlanders vertelt in de uitzending een persoonlijk verhaal.

Denk aan Peter Timofeeff en Rob Trip, allebei slachtoffer van een beroerte. En Gerdi Verbeet, Carel Kraayenhof, Renate Dorrestein, Ellie Lust, Gijs Staverman, Tanja Jess, Joep Sertons werken mee vanuit een persoonlijke betrokkenheid. Muzikale optredens zijn er van Xander de Buisonjé, Stef Bos, Yentl & de Boer, Trijntje Oosterhuis en Lavinia Meijer.

In de afgelopen 25 jaar is er op het gebied van hersenonderzoek veel bereikt. Door nieuwe technieken is het gelukt om ziekten beter te herkennen en ook echt in de hersenen te kunnen kijken. Met de kennis van nu zijn wetenschappers ervan overtuigd dat een doorbraak in het voorkomen en genezen van hersenziekten dichterbij is dan ooit. Charles en Leontine hopen een steentje te kunnen bijdragen.

Geef Om Je Hersenen, 21.25 uur, Max (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>