Henk Hagoort verlaat NPO

1920_henk hagoort enshulaDe Nederlandse Publieke Omroep (NPO), het overkoepelende orgaan voor de afzonderlijke publieke omroepen, verliest Henk Hagoort. De bestuursvoorzitter keert terug naar zijn oude liefde: het onderwijs. Per 1 september verlaat hij de omroep om aan de slag te gaan bij Hogeschool Windesheim. Zijn taken worden op interim-basis waargenomen door Shula Rijxman, al vier jaar bestuurder bij de NPO.

“Mijn tweede en laatste termijn als voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO zou begin 2018 aflopen en ik was dus voorzichtig aan het nadenken wat ik hierna zou kunnen doen. Met een voorkeur voor mijn eerste liefde: het hoger onderwijs. Toen Windesheim langs kwam heb ik niet getwijfeld. De timing past dan niet helemaal, maar dat heb je niet zelf in de hand. Maar kort en goed: ik vertrek.”

Hagoort is helder in wat hij achterlaat, stelt hij in een statement: “Een omroep in transitie, iets dat niet af is. We hebben stappen gezet om beter aansluiting te vinden bij een wereld die heel snel verandert. Dat proces gaat ook zonder mij door. Gelukkig maar.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>