Een jaar na de aardbeving: Jeroen Pauw in Nepal

jeroen-pauwJeroen Pauw kennen we allemaal als die prettige interviewer op de late avond. Maar als het even kan, zet hij zich ook in voor maatschappelijke kwesties over de grens. Vrijwel elk jaar bezoekt hij wel een voormalig rampgebied, om te zien hoe het er inmiddels aan toe gaat. Zo is Jeroen onlangs naar Nepal afgereisd, het land is op 25 april en 12 mei vorig jaar getroffen door zwaar aardbevingen. Bijna 9000 mensen kwamen om, een half miljoen huizen lagen in puin. Via Giro 555 is ruim 25 miljoen euro ingezameld. Jeroen bezocht hoofdstad Kathmandu om te zien hoe het er een jaar later aan toe gaat.

Hoe vinden de hulporganisaties hun weg tussen aan de ene kant de stugge bureaucratie van de prille democratie die Nepal is en aan de andere kant de plaatselijke zeden en gewoonten? Zo wordt de wederopbouw vertraagd door ingewikkelde overheidsprocedures en trage politieke besluitvorming. Of bereikt de hulp niet de laagste kasten omdat die er simpelweg geen aanspraak op mogen maken?

Bekijk de promo:

Pauw in Nepal, 21.20 uur, NOS (NPO1)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een jaar na de aardbeving: Jeroen Pauw in Nepal

  1. Hanne Dikken

    Met tranen in mijn ogen heb ik naar de uitzending Pauw in Nepal gekeken. Mijn complimenten voor de realistische weergave. Mijn dochter en ik waren tijdens de aardbeving in Nepal, hebben met lood in onze schoenen afscheid van nieuwe vrienden genomen en proberen nu op kleine schaal via onze stichting de wederopbouw te bevorderen. Inmiddels ben ik twee keer terug gereisd naar Nepal en hebben wij een huis in de Everest Area en een waterput in een dorp vlak bij Bhaktapur kunnen realiseren. Hopelijk heeft de uitzending geholpen en willen mensen ons weer steunen. Wij hebben goede contacten in Nepal en kunnen zonder problemen vakkundige hulp bieden. Hartelijk dank dat jullie Nepal weer op de kaart gezet hebben, wij vergeten hier zo snel! Wij gaan verder met acties en houden de moed erin.
    Jeroen Pauw, hartelijk dank!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>