Bert van Leeuwen na Familiediner met Face to Face

bert van leeuwenBert van Leeuwen heeft met Het Familiediner zijn kijkcijferkanon gevonden. Al jaren trekt hij een miljoenenpubliek door te proberen gezinsleden met elkaar te herenigen. Dit najaar komt hij met een variant daarop, genaamd Face to Face. Doel is om vastgelopen relaties te repareren. En dat gebeurt op bijzondere wijze.

De stellen moeten elkaar namelijk tien minuten lang recht in de ogen aankijken, zonder daarbij te spreken. Volgens de EO is dat een bewezen manier om een diepgeworteld conflict te doorbreken. Tijdens de face-to-face-sessies is een psycholoog aanwezig om processen en emoties te duiden, bericht het AD.

Bert in de krant: “Vanuit Het Familiediner ben ik echt wel wat gewend, maar het is ontroerend om te zien wat er gebeurt als mensen stoppen met praten en elkaar echt gaan aankijken. Ik dacht eerst: hoe ga ik dat doen, een programma maken met mensen die niks mogen zeggen? Maar het is heel bijzonder om te zien hoe iets kan openbreken en mensen verder kan helpen.”

Het Familiediner blijft overigens gewoon te zien bij NPO1, Face to Face is een tweede programma voor de EO-presentator.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bert van Leeuwen na Familiediner met Face to Face

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>