Rik van de Westelaken verruilt NOS voor Net 5

rik van de westelakenDe verrassendste tv-transfer van deze zomer komt zonder twijfel van Rik van de Westelaken. Na 17 jaren trouwe dienst bij nieuwsorganisatie NOS gaat hij naar Net 5. Hij heeft een meerjarig contract getekend bij de zender. Rik vertelt dat na zijn deelname aan Wie Is de Mol? het is gaan kriebelen, en juist op dat moment klopt Net 5 aan om eens te spreken over de mogelijkheden.

“Het avontuur lonkt”, zegt Rik bij Shownieuws. “De wereld ging een beetje open, er is meer te doen dan elke dag alleen het nieuws. Ik vond dat ik het moment voor moest zijn afgestompt te worden door elke dag aanslagen en andere ellende.”

Net 5-baas Carter Duong is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. “Rik is een sterke presentator met een bak aan ervaring. Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender. We kijken uit naar de mooie projecten die we de komende jaren samen met Rik op tv gaan brengen.” Net 5 heeft al boegbeelden als Arie Boomsma en Bridget Maasland.

Bij Net 5 gaat Rik in elk geval een reportageprogramma maken, een eigen serie waarbij hij over de wereld reist en bijzondere ontmoetingen heeft. Over de exacte invulling kan hij niet veel zeggen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>