‘Evenredige verdeling Pauw en Jinek in tv-seizoen 2016/17′

150408132912.Jeroen-Pauw_cropped-90-460-360-10-20.shrink.463x0Het late night tijdslot op NPO1 wordt komend tv-seizoen eerlijker verdeeld. Pauw van BNN/Vara en Jinek van KRO-NCRV wisselen elkaar om de drie maanden af. Rondom de tweedekamerverkiezingen in maart volgend jaar gaan beide redacties zelfs samenwerken, meldt RTL Boulevard.

De afgelopen jaren heeft BNN/Vara het tijdstip van 23.00 uur tot 0.00 gevuld met eerst Pauw & Witteman en later Pauw. Dat heeft vooral KRO-NCRV en in zekere mate ook EO tegen het hoofd gestoten, zij vinden dat één omroep wel een erg stevige vinger in de pap van het gesprek van de dag heeft, doordat BNN/Vara ook al De Wereld Draait Door uitzendt. Sinds de komst van Jinek is dat al bijgesteld, maar dat gaat dus komend seizoen op de schop.

RTL Boulevard weet ook te melden dat de late talkshows komend jaar tot dieper in de zomer doorgaan. Nu is Pauw in mei met zomerstop gegaan, NPO1 geeft dit jaar prioriteit aan de sportzomer waardoor er geen ruimte is voor Jinek. Die keuze heeft in veel (geschreven) media tot veel verbazing geleid.

Hoe de redacties van Pauw en Jinek hun personele bezetting op orde houden met de verschillende shifts, is niet duidelijk. In omroepland is het gebruikelijk om met korte contracten te werken, maar een daily vereist meer structuur en regelmaat.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>