Gezondheid speerpunt in nieuwe tv-seizoen Omroep Max

slagterOver een maand barst het nieuwe tv-seizoen los en Jan Slagter geeft een sneak preview van wat Omroep Max te bieden heeft. Gezondheid staat hoog in het vaandel bij de ouderenomroep, want er komen maar liefst twee nieuwe titels in dit genre. Hoe Word Ik 100? heeft iets weg van Obese, terwijl Gezond Verstand zich richt op alternatieve geneeswijzen.

Hoe Word Ik 100 is vanaf november te zien, de kijker ziet zes mensen die lijden aan welvaartskwalen als diabetes, overgewicht en stress. Slagter in De Telegraaf: “Zij proberen, onder begeleiding van een medisch team, in een paar maanden tijd van hun aandoeningen af te komen door weer gezond te gaan leven.”

Martine van Os is het gezicht bij Gezond Verstand. “Kandidaten presenteren alternatieve geneesmiddelen, die vervolgens door artsen en wetenschappers op hun effect worden getest. Helpt ducttape tegen wratten? Gaat migraine weg als je chilipoeder opsnuift? Wie weet zit er wel iets tussen wat de gemeenschap veel geld bespaart…”

De populariteit van gezondheidsprogramma’s lijkt iets terug te lopen; Obese is over zijn hoogtepunt heen terwijl Operatie NL Fit een grote flop werd op NPO1. Max probeert het in seizoen 2016/17 dus nog eens met bovenstaande titels.

Slagter kondigt verder Heel Nederland Slaapt aan, een variant op Operatie Live. In één liveshow gaat de omroep in om vele aspecten van slaap. Midas Dekkers maakt Het Ei van Dekkers, waarin de bioloog laat zien hoe de mens zich heeft laten inspireren door de natuur.

De omroep werkt ook aan een documentairereeks Vier Seizoenen aan de Amstel, een kijkje achter de schermen bij het Amstel Hotel in Amsterdam. En er komt een portretreeks over Nederlandse boeren. Niet geheel ontoevallig is Het Boerenleven te zien als Boer Zoekt Vrouw Internationaal ook is te zien.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>