Dans, improvisatie en puberdagboek in eerste avond 3Lab

jan versteeghVlak voordat het najaarsseizoen ècht losbarst, komt NPO3 met zijn week vol experiment: 3Lab. Zo’n 20 formats worden op de kijker afgevuurd en getest, onder leiding van Jan Versteegh. Zo zijn er vanavond nieuwe programma’s van Jan Kooijman en Klaas van der Eerden te zien.

De 3Lab-avond wordt elke dag afgetrapt door Infantilio, een black comedy over de absurditeiten van het volwassen leven, maar dan nagespeeld door kinderen. Alle onderwerpen die het dagelijks nieuws beheersen zijn potentieel doelwit van Infantilio.  De volwassen wereld wordt genadeloos ontmaskerd wanneer die uit de mond van een tienjarige komt. Twee hippe vriendinnen in de sportschool: “Brood komt er bij dus niet meer in. Het is de duivel. Ik eet helemaal glutenvrij en de kids ook.”

neem je zwemspullen mee klaas van der eerdenDaarna volgt een nieuwe poging tot improvisatie in de vorm van Neem Je Zwemspullen Mee. Pepijn Gunneweg en Klaas van der Eerden vormen elk een team met een BN’er, waarna ze in een volle theaterzaal spelletjes gaan doen waarbij het aankomt op improviseren. Hoe meer de teams elkaar dwars kunnen zitten, hoe beter.

In Dance Around the World onderzoekt Jan Kooijman met Ish Ait Hamou hoe naar dans wordt gekeken in andere culturen. Voor deze proefaflevering reizen ze naar Zuid-Afrika en bezoeken ze een inheemse Zulustam.

AvroTros komt met de korte film Roze Bril, waarin het gevaar van moderne technologieën aan bod komt.

De 3Lab-avond wordt telkens afgesloten door Puberdagboek, waarin volwassenen nog eens putten uit hun jeugdschrijfsels.

Infantilio, 20.30 uur, VPRO
Neem Je Zwemspullen Mee, 21.00 uur, KRO-NCRV
Dance Around the World, 21.55 uur, KRO-NCRV
Roze Bril, 22.45 uur, AvroTros
Puberdagboek, 23.20 uur, VPRO

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dans, improvisatie en puberdagboek in eerste avond 3Lab

  1. Neem Je Zwemspullen Mee

    Neem je Zwemspullen Mee, is een van de weinige TVlab experimenten die uiteindelijk nu daadwerkelijk ook een programma is geworden. Gisteren de eerste uitzending van de reeks van 2017. Absoluut grappig programma, maar soms ook gênant, vooral in de studio.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>