André van Duin: Heel Holland Bakt oefening in geduld

andre van duin heel holland baktVolgende week begint het vierde seizoen Heel Holland Bakt met dit keer André van Duin als presentator. En hoewel de komiek in zijn carrière talloze tv-programma’s heeft gemaakt, gaat voor hem een nieuwe wereld open op de set van het bakprogramma. “Na al die jaren in het vak, verbaasde het mij wel hoe dit programma tot stand komt. Normaal neem ik op een dag twee of drie shows op. HHB bleek een oefening in geduld.”

Hij vervolgt in het AD: “Ik was twee volle dagen bezig met een uitzending. Mijn man Martin en ik hingen eindeloos rond bij die tent waar de bakkers actief zijn. Wachten, wachten, wachten tot die taarten klaar waren. Dat had Martine Bijl niet verteld!”

André vindt zichzelf zeker niet eerste keus om Martine waar te nemen, die herstelt van haar hersenaandoening. “Zelf dacht ik eerder aan Marc-Marie Huijbregts of het duo Plien en Bianca. Omdat ik zo twijfelde – dat ingetogen presenteren is zulk ander werk dan ik gewend ben, ik vroeg me af of ik mijn ei wel kwijt zou kunnen – heb ik Martine gebeld. Ze zei: ‘Je moet het beslist doen, je zult het leuk vinden, het is een prachtige ervaring’. En toen dacht ik: ik ga ervoor.”

Van Duin geniet van de opnames, die inmiddels allemaal achter de rug zijn. Nu worden de afleveringen gemonteerd en van voice-overs voorzien. André kan niet veel doen dan afwachten. Straks kan heel Nederland het resultaat zien en daar is hij best een beetje nerveus over. “Ik denk dat iedereen na de eerste en de tweede en mogelijk de derde aflevering zegt: ‘We missen Martine’. En terecht. Ik zou hetzelfde gezegd hebben. Dat heb ik van tevoren ook ingecalculeerd en geaccepteerd. Maar ik hoop dat de fans aan me wennen en zien dat ik haar niet kan en niet wil nadoen. Dat is ook nooit de bedoeling geweest. Ik zal af en toe een kleine gil geven, maar moet het vooral hebben van mijn vriendelijke en sympathieke en bescheiden bijdrage.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>