EO met datingshow transgenders: Love Me Gender

love me genderOp de primetime dinsdagavond van NPO3 is vanavond een tamelijk progressief programma te zien: Love Me Gender. Het is nota bene de Evangelische Omroep die deze realityshow over transgenders op zoek naar liefde uitzendt. Het blijkt voor veel transgenders na hun verandering erg moeilijk om aan een partner te komen.

In zes afleveringen volgen we Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (25) en René (27). Alle vijf zijn ze op zoek naar liefde: een echte relatie met iemand, maar ook de acceptatie van mensen dichtbij. Lisa: “Elk mens verdient liefde. Ik hoef niet per se gelijk een relatie, ik zoek gewoon liefde. Net als iedereen.” De kandidaten vinden herkenning en steun in elkaars verhalen. Want met struggles, afwijzing en vooroordelen hebben ze allemaal dagelijks te maken. Jennifer: “Tot mijn 16e heb ik het echt heel zwaar gehad. Maar nu ben ik hier, en ik voel me precies goed. Al vind ik dat daten wel een beetje ongemakkelijk.”

Voor elk van deze vijf transgenders geldt dat ze een grote worsteling hebben doorgemaakt, met vaak veel veroordeling, uitsluiting en afwijzing. Soms zelfs van mensen die ze het meest liefhebben.

Eindredacteur Herman Wegter: “Ik ben heel blij dat we dit programma als EO maken. Veel mensen hebben direct een mening over transgenders. Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn.”

Love Me Gender, 20.25 uur, EO (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>