Jan Smit en Tele2 winnaars Loden Leeuw

Jan Smit is de meest irritante BN’er in een commercial, terwijl Tele2 met ‘De Ouderen van Tegenwoordig’ de meest irritante commercial van 2016 heeft afgeleverd. Zo oordelen althans de kijkers van Radar, het programma dat jaarlijks de Loden Leeuw uitreikt aan reclames die veel irritatie opwekken.

Jan Smit neemt met enige trots de geuzenprijs in ontvangst voor zijn aandeel in de Pearle-commercials, iets dat presentatrice Antoinette Hertsenberg niet geheel gepast vindt. Want daarmee wordt het signaal van de kritische kijker niet serieus genomen.

Toch kun je je afvragen of de persoonlijkheidsprijs zijn doel heeft bereikt. Want de vijf genomineerden hebben bij mij in elk geval nauwelijks ergernis opgewekt. De commercial van YouFone met Marcelino Wunderlich (Ruben Nicolai) kan zelfs een glimlach op mijn gezicht toveren, terwijl ik het vuiltje in het oog bij de Pearle-aubade ook kan waarderen. De Robijn-commercials (dit keer met Frans Bauer) wekken wellicht ergernis door de hoge frequentie, de filmpjes op zich zijn niet vervelend. En Anita Witzier voor Stella Fietsen heb ik zelfs nooit op televisie voorbij zien komen. Blijft over René Froger, die – eerlijk toegegeven – niet heel geloofwaardig overkomt voor afvalproduct XLS Medical.

Overigens is Radar dit jaar ook begonnen met een Loden Leeuw voor de meest irritante radiocommercial. Kijk, daar raak je bij mij wèl een open zenuw mee. Ik ben heel benieuwd wie daar de twijfelachtige eer gaat krijgen.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jan Smit en Tele2 winnaars Loden Leeuw

  1. Pim Meerman

    Misschien had dhr. Roggeveen zelf een vuiltje in zijn oog, want Anita Witzier was niet van het scherm weg te slaan. Ze heeft op tv op haar Stella bijna de halve wereld rondgefietst !

      /   Reply  / 
  2. Ro

    Ik heb de stella reclame alleen gezien voor hart van nederland en het weer van Piet Paulusma als zijnde “mogelijk gemaakt door..”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>