Start Bureau Misdaad. Van den Heuvel: “Ons werk gevaarlijk”

John van den HeuvelNu Peter R. de Vries mogelijk stopt als misdaadverslaggever, is het tijd voor anderen om op te staan. John van den Heuvel kennen we allemaal als misdaad-deskundige van RTL Boulevard, maar vanavond is de vuurdoop van zijn eigen crime-programma Bureau Misdaad. Aan promotie de afgelopen week heeft hij niet te klagen gehad, zij het op een wrange manier. John was veelvuldig in actualiteitenrubrieken in verband met de liquidaties van ex-advocaat Hingst en topcrimineel Mieremet.
De Veronica Gids heeft Van den Heuvel enige weken geleden geïnterviewd, en het is bijna beangstigend hoeveel van zijn woorden daar onbedoeld verband hebben met de recente gebeurtenissen. "Misdaad-tv is een moeilijk specialisme omdat de informatie soms letterlijk uit de criminele wereld komt. Die wereld zit meestal niet te wachten op publiciteit. Dat maakt ons werk soms ook gevaarlijk. Informaten willen wel iets vertellen maar niet openlijk en herleidbaar. Topcriminelen willen niet met hun gezicht op tv… maar dat gaat wel gebeuren!"

Doelde hij hier op het interview dat hij dinsdag met Hingst zou afnemen, een dag na zijn liquidatie? Het is niet vreemd dat Van den Heuvel deze week zei ‘dat het door zijn achterhoofd schoot dat het geplande interview en de moord wel eens met elkaar te maken kunnen hebben’.

Of Bureau Misdaad net zo spraakmakend zal worden als Peter R. de Vries misdaadverslaggever, waarin meerdere zaken aan het licht zijn gekomen of opnieuw aan het rollen zijn gebracht, is afwachten. Van den Heuvel heeft dinsdag uitgebreid met Mieremet gesproken over de liquidatie van zijn voormalig advocaat Hingst. Nog geen dag later werd ook deze man voorgoed het zwijgen opgelegd. Hoewel, vanavond spreekt hij toch nog een keer, voor het laatst, in Bureau Misdaad.

Bureau Misdaad, 21.30 uur, RTL 5

1 Reacties // Reageer

One thought on “Start Bureau Misdaad. Van den Heuvel: “Ons werk gevaarlijk”

  1. D.Knops

    beste medewerkers

    mijn vraag is komt er een vervolg of een ander progamma van john van den heuvel?hij was net van plan om aan een zaak van ons te beginnen.
    weet niet hoe ik met hem nu in kontakt kan komen?omdat het progamma nu gestopt is.
    groeten van dineke knops

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>