Tros-baas: Songfestival verslaat zaterdag X Factor

Tros-baas Pieter Kuipers weet het zeker: zaterdag kijken er meer mensen naar het Eurovisie Songfestival op Nederland 1 dan naar de finale van X Factor op RTL 4. “Of we nou wel of niet de finale halen, zaterdagavond zullen meer kijkers afstemmen op het Songfestival dan de finale van X Factor”, zegt hij in De Telegraaf. “En als Sieneke meedoet in de finale, dan zou ik RTL adviseren dat ze met de uitzendtijden van de X Factor moeten schuiven.”

RTL plande zijn finaleweekend al in februari voor het laatste weekend van mei. Presentator Martijn Krabbé heeft meermalen gezegd dat de twee televisie-evenementen prima naast elkaar kunnen bestaan en elk een eigen doelgroep trekken.

De Tros laat al voor het optreden van Sieneke weten op deze voet door te gaan: met acts die bij de Tros passen en mogelijk dus in de hoek smartlap, oubollig of controversieel vallen. De inzending van het duo Vader Abraham/Sieneke kon op een storm van kritiek rekenen dit jaar.

Zelf val ik ook onder die kritische noot, al verdient de Tros ook een pluim. Als ik de berichtgeving mag geloven was er geen enkele andere omroep die het Songfestival onder zijn hoede wilde nemen. Het budget dat de Tros er voor krijgt, is erg gering, maar de omroep vult dat aan met tienduizenden euro’s uit eigen middelen.

Tros-baas Kuipers haalde eerder uit naar bekend Nederland, die wel in koor de act van dit jaar onderuit haalden maar niet bereid waren zelf mee te doen aan het Nationaal Songfestival. De Tros zegt nu dat uit onderzoek blijkt dat het niet uitmaakt of er een (voor Nederland) bekende of onbekende act wordt gestuurd.

Zie ook:
- Op hoop van zegen: Sieneke op het Eurovisie Songfestival
- X Factor vreest Eurovisie Songfestival niet
- NLpop: Berichten over kansje Nederland op Songfestival duiken op
- Eerste halve finale Eurovisie Songfestival bij de Tros
- Nationaal Songfestival trekt slechts 2 miljoen kijkers
- Tros-baas haalt uit naar weigerende Songfestival-artiesten

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Tros-baas: Songfestival verslaat zaterdag X Factor

 1. AnZo

  Mooi zo, eindelijk trekt iemand zijn mond open tegen Galjaard. RTL denkt echt niet aan de kijkers, anders hadden ze de finale wel naar de zondagavond verschoven. Het is enkel prestige van die Galjaard, zeker weten.

    /   Reply  / 
 2. B.K.

  Kom op zeg, ik ga toch echt niet naar liedjes van het Songfestival kijken die ik dinsdag en vanavond allemaal al gehoord en gezien heb. Mocht Sieneke doorgaan, dan kijk ik alleen haar optreden, maar ik ga niet WEER naar al die andere nummers kijken. Het enige boeiende is (als we door zijn) de puntentelling. Maar dan nog, voor mij wordt het echt X Factor.

    /   Reply  / 
 3. Rein

  Ik hoop ook dat het Songfestival meer kijkers trekt, RTL had best rekening kunnen houden met de finale van het ESF, want ik denk dat de programma’s wel degelijk dezelfde doelgroep aanspreken.

  Ik kies voor het ESF maar dat is ook nog eens omdat X-factor voor mij verpest is sinds het vertrek van Sumera. Dat maakt de keuze heel makkelijk.

    /   Reply  / 
  1. Robbieboy

   Dus RTL moet van jou rekening houden met de CONCURENT????Whahaha

     /   Reply  / 
   1. Rein

    mocht Nederland de finale halen (en die kans is altijd aanwezig), dan kan ik je op een briefje geven dat de kijkcijfers voor de finale van x-factor bedroevend laag zullen zijn… en dat kan RTL toch ook niet willen. Een verstandig bedrijf houdt daar rekening mee…

      /   Reply  / 
 4. Nick

  Ik ga zeker X Factor kijken maar ben bang dat de Trosbaas wel gelijk heeft…

    /   Reply  / 
 5. Cynneke

  Hier ook Xfactor. ESC heeft voor mij al jaren geleden afgedaan. Allemaal vriendjespolitiek en nu ook nog een tuttig oubollig lied waar we niet mee gaan winnen.

    /   Reply  / 
 6. gtstfites

  vorig jaar waren ze toch onder de miljoen kijkers misschien wint X Factor gewoon

    /   Reply  / 
 7. Samantha

  100% zeker mijn tv afgestemt op RTL … XFactor is gwn geweldig .. al moet Donny eruit (:P)

  maare onze zieneke .haald het toch niet

    /   Reply  / 
 8. casper

  even kijken of het klopt wat hij zegt:
  Wie van jullie kijkt normaal Xfactor maar gaat deze vrijdag het songfestival bekijken?

  Trouwens, de Publieke Omroep moet hun bek dichthouden en niet over kijkcijfers gaan lullen.

    /   Reply  / 
  1. Robbieboy

   Ik vier mijn verjaardag die dag, X factor kijk ik later op de avond terug, maar het Eurovisie songfestival sla ik mooi over

     /   Reply  / 
   1. casper

    gefeliciteerd;-)

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

     Haha dank je

       /   Reply  / 
 9. Pingback: Idiote tv-oorlog: Ontknoping X Factor vs Eurovisie Songfestival | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>