RTL 5-baas vindt thuiszittende presentatoren ‘een ding’

RTL 5 heeft zich de afgelopen twee jaar flink op de kaart weten te zetten met spraakmakende realityseries. Oh Oh Cherso, Echte Meisjes in de Jungle, New Chicks en spin-offs die daar van zijn gekomen. Een en ander heeft wel tot gevolg dat de presentatoren van RTL 5 steeds vaker thuis zitten. Een aantal begint daar al over te morren in de media, zoals Bridget Maasland en Eddy Zoëy. Zenderbaas Paul Cormont erkent dat de situatie wringt. “Ik wil niet zeggen dat het een groot probleem is, maar het is wel een ding ja.”

Om zijn gezichten toch zoet te houden, krijgen ze af en toe een klusje aangeboden. Voor Britt & Ymke en het Mysterie van… was bijvoorbeeld geen RTL 5-gezicht nodig, toch zijn Rick Brandsteder en Dennis Weening bij het programma betrokken als de uitreikers van de opdrachten. Weening heeft ook Expeditie Robinson over mogen nemen, tot ongenoegen van Eddy Zoey. Het is afwachten of laatstgenoemde nog in actie komt voor de zender, ook voor Bridget Maasland, Nikkie Plessen en Stacey Rookhuizen lijken geen nieuwe programma’s klaar te liggen.

Cormont tegen deze blog: “Als er een programma komt waar bijvoorbeeld Nikkie in past, en zij voelt zich happy bij het format, dan gaan we het doen. Dat geldt ook voor alle anderen. Feit is dat RTL 5 niet voldoende programmering heeft om telkens aan het werk te zijn. Sommige programma’s passen niet bij de presentatoren die ik heb, andere zijn realityseries waar geen presentator bij hoort. Dat is een ding waar je heel eerlijk over moet zijn.”

Volgens de zenderbaas bestaat daarvoor begrip bij zijn gezichten. “Ze snappen heel goed dat er geen ruimte of budget in de programmering is. Dat is overigens altijd al zo geweest. We hebben wel eens programma’s gehad waar ze allemaal in zaten, zoals Wie Is de Reisleider. We gaan nu bekijken wie we dit najaar in gaan zetten.”

Vast staat dat RTL 5 ook in het komende seizoen veel reality gaat maken, al zullen de wat plattere titels niet terugkeren. “Er zijn programma’s geweest, zoals New Chicks of De Villa, die zaten te veel op het effect. Dan zag je gebeuren dat zo’n titel heel hoog begon en op een gegeven moment terugviel. Dat zit ‘m misschien niet in de platheid, maar meer in het creëren van een verwachtingspatroon dat je niet kunt waarmaken.”

Ziet de zenderbaas het zitten om een nieuwe Oh Oh Cherso te maken met een volledig nieuwe cast? “Voorlopig niet, maar ik sluit het niet uit. Kijk, bij de laatste Oh Oh Cherso zag je dat het echt op was. Die mensen waren zich te bewust van het effect. Wat wel gebeurt, is dat we doorbouwen met de sterke characters. Kijk naar Barbie’s Bruiloft en straks Barbie’s Bevalling. Of In Love with Sterretje. Het is een kwestie van nieuwe invalshoeken vinden om je reality-sterren heen.”

Zie ook:
- Bridget Maasland raakt uitgekeken op RTL 5
- Bridget: Op de reservebank geen onwil van RTL
- Britt Dekker doet niet aan langetermijnplanning
- Eddy Zoëy gepasseerd als presentator Expeditie Robinson
- RTL 5 tekent realityhelden Britt en Ymke
- Spin-off Oh Oh Cherso in de maak: Haagse Helden
- Sterretje laat gevoelige kant Tony zien in datingshow

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “RTL 5-baas vindt thuiszittende presentatoren ‘een ding’

 1. vinn

  Ik ben wel blij dat rtl veel doet met (ex)reality mensen.
  Je kijkt een reality progamma en dan vind je er altijd 1 of meerdere helemaal geweldig en dan hoor je daarna niks meer van ze. Met echte meisjes is het leuk om die oude spraakmakende helden weer bij elkaar te zien. Ze zouden dit ook een keer met mannen kunnen doen, denk aan Jaap en Brian (de goudekooi) Gio en Jokertje, Die teweeling van beayty and the nerd, Pluk en John van the face enz. Enz.

    /   Reply  / 
 2. Michel

  RTL moet zeker doorgaan met Oh oh Cherso. Met Gio en verder een hele nieuwe Utrechtse cast.

    /   Reply  / 
 3. pAT

  Ze moeten rtl5 meer budget geven en er een echte zender van maken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>