Net 5 aast op RTL’s De Bachelor

Binnenkort beginnen de opnames van een nieuw seizoen De Bachelor. Het heeft er alle schijn van dat niet RTL 4 maar Net 5 deze reeks gaat uitzenden. Net 5 zond eerder al The Bachelor en The Bachelorette uit Amerika uit, maar aast nu dus op een Nederlandse versie van het programma waarin een aantrekkelijke vrijgezel mag kiezen uit 25 vrouwen.

De persdienst bevestigt de interesse in De Bachelor, al laat zij zich erg voorzichtig uit. “We zijn inderdaad in gesprek over dit programma, maar we zitten nog in een heel vroeg stadium.”

RTL 4 kwam in het voorjaar van 2011 met Lars Vreugdenhil op de proppen, die de eerste Nederlandse bachelor was sinds tijden. De eerder bachelors bleken achteraf niet zo beminnelijk als aanvankelijk werd voorgespiegeld, waardoor het format imagoschade had opgelopen. De Bachelor kende voor RTL een aarzelende start, maar sloot uiteindelijk met meer dan een miljoen kijkers af. Lars heeft aan De Bachelor evengoed niet zijn droomvrouw overgehouden.

Het hele amoureuze avontuur was RTL evengoed dermate bevallen, dat al snel weer een nieuwe reeks werd aangekondigd. Deze werd niet veel later in de ijskast gestopt vanwege de financiën, maar onlangs werd toch weer een kandidatenoproep geplaatst op de RTL-site. Saillant is dat dames zich hier nog steeds kunnen melden, terwijl het toch vrij zeker lijkt dat Net 5 de niet-verzilverde optie van RTL voor een vervolgseizoen benut.

Robert ten Brink zou daarmee in korte tijd twee programma’s verliezen. Wie Trouwt Mijn Zoon is al door Erik van der Hoff overgenomen op SBS 6 en nu lijkt dus ook De Bachelor hem te ontglippen. Daar staat tegenover, dat hij in september met het nieuwe liefdesprogramma Love Is in the Air komt op RTL 4.

Zie ook:
- SBS 6 aan de haal met RTL’s Wie Trouwt Mijn Zoon?
- Robert ten Brink krijgt nieuw programma als Dr. Love
- RTL stelt De Bachelor even uit
- RTL 4 volgend jaar opnieuw met De Bachelor
- Lars weer Bachelor: Karin en ik te verschillend

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Net 5 aast op RTL’s De Bachelor

 1. gtstfites

  Tip: Achmea kennis quiz weer terug op de buis. Wel de orginele graag. En ver weekend Miljonairs terug jatten.

    /   Reply  / 
 2. J

  Robert heeft straks niks meer over. Dit najaar alleen 6 afleveringen van love is in the air…
  Zou wel zonde zijn als RTL 2 van zulke programmas laat gaan.

  Aan de andere kan Lieke komt op rtl5 met een soort van bachelorette.

    /   Reply  / 
 3. J

  De titel is trouwens al weg van de RTL programma pagina.

    /   Reply  / 
 4. $ Dollar Bill $

  Ze zijn ook wanhopig bij SBS… ze nemen alle RTL programma’s over die het voor RTL4 begrippen niet zo geweldig deden. Dus verwacht gehalveerde kijkcijfers als ze op een SBS zender te zien zijn.

    /   Reply  / 
  1. Inside

   Mijn God, weer een Talpa kopie. Dit keer van Got Talent. Kan John echt niks zelf verzinnen of door zijn immense team laten bedenken? De meeste deelnemers in dit programma zijn gekocht uit het buitenland want het moest precies zo zijn als John op de verschillende dvd’s uit verschillende landen had gezien. Eigen interpretatie van het team is niet toegestaan. Dit programma is weer een grote geproduceerde fake wedstrijd. Natuurlijk, typisch Talpa, productioneel is alles over de top maar de echtheid zit er, net als bij vele Talpa programma’s die daardoor gewoon niet leuk zijn om te kijken (The Winner is…), niet in.
   Talpa staat overigens op het punt te klappen. Niet financieel maar het hele team daar is volledig uitgewoond en langzaamaan stappen alle ervaren programmamakers op. Straks heeft John (die echt helemaal de weg kwijt aan het raken is) alleen nog maar stagiaires. Let op mijn woorden (ik ben er een insider) dit gaat helemaal mis en dat gaat echt niet heel lang meer duren!

     /   Reply  / 
 5. Bas

  Wat een vaagheid allemaal. He programma wordt al geproduceerd dus is gewoon verkocht. en ja, aan SBS en zeer waarschijnlijk voor Net 5. Dit is al gewoon een feit en bekend.

    /   Reply  / 
 6. Chris

  Komt inderdaad op Net5, eind dit jaar nog. Negen afleveringen.

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Net 5 zet geen presentatie op De Bachelor | Zappen

 8. Pingback: Net 5′s Bachelor heet Rutger en is 32 jaar | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>