RTL 5 maakt junior-versie So You Think You Can Dance

So You Think You Can Dance keert terug bij RTL 5 – maar in gewijzigde vorm. Ongetwijfeld geïnspireerd door het succes van The Voice Kids is de inschrijving voor de komende serie geopend voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar. De show gaat So You Think You Can Dance – Next Generation heten. Het programma is nog dit voorjaar op RTL 5 te zien.

Het afgelopen seizoen van So You Think You Can Dance betekende een fikse terugval in de kijkcijfers. Het dansprogramma moest het dit seizoen opnemen tegen onder andere Boer Zoekt Vrouw, de reeks daarvoor niet. Al lijkt het gebrek aan vernieuwing het format ook parten te spelen.

RTL 5 heeft de afgelopen twee jaar in het voorjaar The Ultimate Dance Battle uitgezonden, maar die titel lijkt nu te zijn gesneuveld. Mogelijk wordt Lieke van Lexmond wel ingezet voor de presentatie van So You Think You Can Dance – Next Generation. Jan Kooijman maakt op twitter bekend betrokken te zijn bij de productie.

Overigens is het niet de eerste keer dan jeugdige dansers zich mogen laten gelden op de Nederlandse televisie. De Avro kwam vorig jaar met Junior Dance, waarin werd gezocht naar danstalent voor het Junior Eurovisie Songfestival, dat afgelopen december in Amsterdam plaatsvond.

En of Next Generation gaat aanslaan? The Voice Kids was een gouden greep van RTL 4. Maar dat is een familieshow op een familiezender. RTL 5 is een jongerenzender. En of die nu zo vertederd naar jeugdige dansers gaan kijken… Dit voorjaar zal dat gaan blijken.

Zie ook:
- Finale SYTYCD: Vivian, Frederic, Kalila of Denden?
- Ontknoping eerste Junior Dance bij Avro op Z@pp
- Talentenjacht voor de YouTube-generatie: The Voice Kids
- Lieke blijft zich nog 2 jaar ontwikkelen bij RTL

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “RTL 5 maakt junior-versie So You Think You Can Dance

  1. el-g

    en vergeet niet dat RTL4 ook eind februari met Everybody dance now komt!

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    @EL-G: Daar gaan ze nog veel spijt van krijgen:-)

      /   Reply  / 
  3. bibi

    klinkt wel leuk, maar de ultimate dancebattle moet ook terugkomen!

      /   Reply  / 
    1. Zayn

      Komt niet terug. Dan Karaty heeft op Twitter bedankt voor de twee mooie seizoenen die gemaakt zijn. Kwam met het nieuws tegelijkertijd als de komst van Everybody Dance Now.

        /   Reply  / 
  4. bart

    De gewone versie van So you think you can dance komt in september toch ook gewoon terug? Je kunt je daar al voor inschrijven. Leuk programma overigens.

      /   Reply  / 
  5. Simon

    Kan wel eens een flop worden, hetzelfde geldt voor dat Everybody Dance Now. Naar mijn idee is dansen niet meer zo in als voor pakweg 2 jaar geleden, ook de scores van de reguliere So You Think You Can Dance lopen al jaren terug.

    Ben benieuwd!

      /   Reply  / 
    1. samantha

      Ik denk dat met kids wel erg veel kijkers gaan komen. Bij de andere dance programma heb ik mij twijfels maar laat mij verrassen . ik hoop zelf dat rtl met de nieuwe versie kinder playback show zal komen ook altijd leuk

        /   Reply  / 
  6. Zayn

    Ik ben benieuwd.. Op 5 misschien wat misplaatst.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>