Nieuwe talentenjacht Superkids kan voor vuurwerk zorgen

superkidsNederland is vanaf vanavond een nieuwe talentenjacht rijker: Superkids. Al is Superkids geen klassieke talentenjacht zoals we die kennen sinds Idols. Ja, kandidaten etaleren hun talent en ja, een optreden wordt beoordeeld door een jury. Maar van een ‘auditie’ is niet echt sprake meer. De nog jeugdige kandidaten moeten nog geslepen worden, zeker, maar hebben al de nodige ervaring. Ze doen niet mee om nu een carrière te ontplooien, maar meer om eens voor een groot publiek op te treden, zodat ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben.

Superkids heeft zodoende al de gunst van het tv-kijkende gezin op de vrijdagavond. Want bij die huishoudens bepalen de kinderen vaak wat er gekeken wordt en zo’n enorme feelgood-show zonder ingewikkeld afvalsysteem zal daar absoluut de voorkeur genieten.

Superkids onderscheidt zich verder met een bak frisse gezichten. In de jury nu eens niet de louter te verwachten koppen; presentator Johnny de Mol heeft zijn vrienden Dinand Woesthoff en Angela Schijf bijvoorbeeld bereid gevonden om achter de desk plaats te nemen. En ik denk dat in met name Angela een geliefd jurylid zal schuilen!

Verder blijkt iedereen al een paar jaar dol op Johnny de Mol, die voor de camera een heel losse stijl van tv-maken heeft. Hij is nu gekoppeld aan Wendy van Dijk, routinier in dit genre studioshows.

Superkids kan met al die ingrediënten wel eens voor vuurwerk gaan zorgen, op voorwaarde dat de optredens van de kandidaten niet te overgeproduceerd in beeld zijn gebracht. Maar iets zegt me, dat RTL daar wel voor waakt.

Superkids, 20.30 uur, RTL 4

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe talentenjacht Superkids kan voor vuurwerk zorgen

  1. marian

    Leuk programma alleen, op Tijl na, een FLUT jury….
    Oordelen totaal niet objectief maar vanuit hun eigen achtergrond en houden in hun ‘beoordeling’ (voor wat die waard is) geen rekening met de leeftijd van de kinderen. Kids, julle waren stuk voor stuk toppertjes!!!!

      /   Reply  / 
    1. TFE Klik hier voor de video

      Hoe het idee onstond voor dit programma bij John de Mol. En hoe Tijl Beckand een heel grote duim heeft waar hij zijn eigen vereende muziekkennis uit zuigd.
      Note: In een van zijn laatste uiyzrndingen viel hij ook al door de mand.

      Tijl Beckand, John de Mol, Pauw & Witteman over Emily Bear

        /   Reply  / 
  2. ejj.

    Ik erg mijn aan Carlo en Tijl. Vreselijk. Verder erg leuke programma

      /   Reply  / 
  3. haroldvossenberg

    ik vond het een leuk programma en de kandidaten waren goed ga zo door

      /   Reply  / 
  4. Willem

    Verrassend goed programma. Ik was er een beetje bang voor wéér een talentenjacht te moeten gaan bekijken, maar het is echt de moeite waard. Wat heeft Nederland toch een talent!

      /   Reply  / 
  5. Saskia

    Ik vind het bij dit soort programma’s altijd zo jammer dat je bij ieder optreden regelmatig de jury, de andere kandidaten, de presentatoren en de familie van de kandidaatjes in beeld krijgt. Je mist hierdoor vaak een (belangrijk) deel van het optreden. Dat is bijvoorbeeld bij een ballet-uitvoering heel jammer. Die moet je in zijn geheel kunnen zien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>