RTL Late Night viert 65ste geboortedag Hazes met special

Wanneer een groot artiest heengaat, kan er postuum met zijn of haar oeuvre twee dingen gebeuren: de familie casht (denk Michael Jackson, Amy Winehouse) of de nabestaanden laten zich niet meteen in met commercie (denk Whitney Houston). André Hazes heeft na zijn overlijden minstens een miljoen singles en platen verkocht, niet in de laatste plaats door postuum opgenomen duetten en natuurlijk de musical. Maar vandaag verschijnt er een ‘gloednieuw’ nummer van de in 2004 overleden volkszanger, vanavond te horen in RTL Late Night.

Het gaat om Op de Schoorsteen Staat een Foto, dat al in 1980 is opgenomen, toen bedoeld voor het album ‘n Vriend. Uiteindelijk paste het nummer niet voldoende bij de sfeer van het album. De opnames waren jarenlang onvindbaar en werden eigenlijk als verloren beschouwd. Nu het is teruggevonden wordt het ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag donderdag alsnog uitgebracht. De bijbehorende videoclip is geregisseerd door Noël Loozen.

De gehele uitzending van RTL Late Night staat in het teken van de Amsterdamse volkszanger. Aan tafel spreekt Humberto met zijn dochter Roxeanne Hazes, platenbaas Kees de Koning en Andrés producer John van de Ven. Met Frits Spits en Lil’ Kleine gaat Tan in op de invloed die Hazes had en nog steeds heeft op de Nederlandse muziekwereld.

RTL Late Night, 22.30 uur, RTL 4

1 Reacties // Reageer

One thought on “RTL Late Night viert 65ste geboortedag Hazes met special

  1. Marianne

    HET IS NIET WAAR DAT HET NIEUWE NUMMER NOOIT EERDER UIT IS GEBRAHT ER ZIJN HEEL VEEL ZANGERS DIE DIT REEDS AL GERUIME TIJD ZINGEN XXX

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>