Beau bij BBC voor The Amsterdam Project

Eén van de nieuwe successen uit dit tv-seizoen is nu al The Amsterdam Project. De show met Beau van Erven Dorens kan rekenen op lovende recensies en ook heel veel kijkers zijn enthousiast. Het buitenland klopt inmiddels aan de deur bij Beau, die onlangs zelfs bij de BBC op bezoek was.

Beau is zelf erg enthousiast over het format, dat internationaal tot de verbeelding spreekt. “Je wordt als kijker echt verliefd op die mensen. Er is zoveel gebeurd, ik had nog wel acht afleveringen kunnen maken. Het ene moment lig ik huilend van het lachen op de grond, het volgende moment moet je huilen van verdriet. Ik was gister ook in Londen om met de BBC te praten over dit programma. Die waren heel enthousiast. Ik denk dat het in Londen, Parijs of Berlijn, overal gaat werken. BBC World wil de distributie daarvoor misschien oppakken. Er is heel veel interesse. Denemarken en de rest van Scandinavië, iedereen vindt het een mooi idee.”

De programmamaker heeft zelf aan de wieg gestaan van het format. Het is één van de ideeën die hij meeneemt als hij in 2015 op sollicitatie gaat bij zijn oude werkgever RTL. Aan Playboy vertelt hij: “Ik kwam in augustus vorig jaar aan en heb dit programma plus een avonturenprogramma gelijk bij Erland neergelegd, plus nog een paar programma’s. Maar die twee programma’s heeft hij eruit gekozen. Ik zei: maak je borst maar nat, want dat zijn niet zomaar programma’s, hier ga ik allebei een jaar over doen.”

Over dat andere programma verklapt hij in het blootblad: “Daar ga je nooit een cent aan verdienen, haha. Dat is alleen maar gaaf om te maken en ook echt een waanzinnig mooi programma om te kijken. Het kostte me bijna mijn leven, maar het is wel echt waanzinnig. Een van de heftigste dingen was dat ik op honderd meter diepte in Yorkshire in een grot door een soort geboortekanaal moest kruipen en vast kwam te zitten. Ik kon geen kant op, ik zat gewoon vast. Op honderd meter diepte onder de grond. Echte doodsangst had ik. Je gaat heel erg hyperventileren, dat is nou juist het laatste wat je moet doen. Want dan zet je borst uit en kom je er sowieso niet meer uit. Je moet alles loslaten en als een leeg zakje langzaam erdoor heen glijden. Het heeft voor mijn gevoel uren geduurd voordat dat lukte. Dat vond ik het engste van alle enge dingen die ik tot nu toe heb gedaan.”

Bij SBS 6 heeft hij al eens De Wereld van Beau gemaakt, waar hij ook ver voor ging: het water tussen Engeland en Frankrijk overzwemmen, of overleven als Robinson Crusoë. En nu voor RTL dus een nieuw spektakelstuk. “Ik noem het altijd een soort ironische versie van de Britse avonturier Bear Grylls. Ik kan eigenlijk niks. Ik ben best een sportief type, maar ik ben niet echt atletisch. Maar ik doe het allemaal wel en dat vind ik grappig. Dat je dingen gaat doen waar je eigenlijk niet geschikt voor bent. En dan kijken hoe het uitpakt. Dat geeft mijn zo’n kick, want dan heb ik inderdaad het gevoel dat ik leef, dan wordt alles zo puur. En om daar ook nog een tv-programma over te maken is de ideale combinatie.”

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Beau bij BBC voor The Amsterdam Project

 1. Anoniem

  Jeetje, wat een irritante page take over van ene Krista. Dit kost bezoekers, want ik kom even niet meer.

    /   Reply  / 
 2. Henriëtte

  Ja, de advertenties nemen de laatste tijd steeds vaker de complete pagina over. Erg irritant, want ze zijn niet weg te klikken! Laatst ook iets met brood.

    /   Reply  / 
 3. Tim

  ooit gehoord van adblockers?

    /   Reply  / 
 4. Angie

  Heel mooi en integer gemaakt,net de 3e afl gezien. Stoor me echter zo aan de constante “flashbacks” van het progamma. Het lijkt alsof er niet genoeg materiaal is om het progamma te vullen op deze manier. Juist omdat ik ”t zo boeiend vind,wil ik er zoveel mogelijk van zien als mogelijk is…complimentje dus!

    /   Reply  / 
 5. Anoniem

  Prachtig programma!!!
  Geweldig en op een natuurlijke manier gepresenteerd door Beau !!!
  Ik heb alleen een opmerking…
  Ik had al eerder het gevoel …
  Die jongen die naar Brussel is vertrokken heeft volgens mij ADD of een vorm van autisme.
  Is dat jullie bekend?
  Ik denk dat hij anders benaderd of begeleid moet worden ….
  Dit alles zal hem anders meer kwaad dan goed doen….
  Hoor graag uw of de reactie van Beau hierop.
  Met vriendelijke groet,

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>