Ruben Nicolai vindt RTL Boulevard verslavend leuk

foto: BNNAl bijna twee jaar maakt Ruben Nicolai deel uit van de RTL-familie en dat bevalt hem goed. Ruben heeft een goedgevulde portefeuille programma’s, waarbij RTL Boulevard een terugkerend iets is. En daar geniet hij met volle teugen van. “Ik had niet gedacht dat ik RTL Boulevard zo fantastisch leuk zou vinden. Het begint al ‘s morgens met de redactievergadering en dan groeit, als het goed is, deze briljant tot iets dat om half zeven live gaat. En na half acht staat de teller weer op nul. Dan is alles weer oud nieuws. Dat is verslavend leuk.”

Het presenteren van het vooravondprogramma is een nieuwe discipline voor Nicolai. “De eerste keer was ik zeer onder de indruk en bloednerveus want het is live. Ik heb er slapeloze nachten van gehad én over gedroomd. Collega’s als Beau van Erven Dorens en ook Winston Gerschtanowitz waren aanvankelijk heel kritisch. Van hen heb ik superveel geleerd. Die jongens hebben het al honderdduizend keer gedaan. Daar moet je van profiteren.”

Het AD vraagt wat ze dan voor tips hebben gegeven. “Kalm blijven en veel minder vragen stellen. Ik stelde zeven vragen achter elkaar, maar daar is geen tijd voor. Mensen zeggen dat een goede talkshowhost maar één vraag in zijn hoofd heeft waar hij antwoord op wil. Hij werkt langzaam naar die ene vraag toe. Als die beantwoord wordt, ben je klaar.”

Toch heeft hij nog wel ambities. “Elke dag een komische latenightshow: die hebben we hier nog nooit gehad. We hadden ooit Jensen, maar die was wekelijks.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>