John van den Heuvel: Ontvoerd altijd in belang van kind

john van den heuvel ontvoerdHeel wat wanhopige ouders roepen de hulp van John van den Heuvel in, als hun kind is ontvoerd naar het buitenland. Vanavond begint het vierde seizoen van Ontvoerd, waarin de misdaadverslaggever hoopt ouder en kind te herenigen. John: “Het komt breder voor dan menigeen denkt. Je ziet dit niet alleen bij gemengde huwelijken en ook niet enkel bij bepaalde lagen van de bevolking. In deze reeks komt bijvoorbeeld een keurig Nederlands gezin uit het Gooi voorbij, waarbij de man zijn drie kinderen mee naar Frankrijk heeft genomen.”

Jaarlijks worden honderden kinderen door één van de ouders zonder toestemming meegenomen naar het buitenland. Volgens John van de Heuvel staat de achtergebleven ouder vaak machteloos. Toch blijft hij altijd in het belang van het kind handelen. “Dit verhaal met het gezin uit het Gooi laat volgens mij duidelijk zien dat we dat juist wel doen. De kinderen, tussen de 10 en 16 jaar oud, gaven zelf nadrukkelijk aan dat ze niet terug naar hun moeder wilden. En hoe moeilijk het op dat moment ook was voor die moeder, ik wilde onder geen beding tegenstribbelende kids in een auto stoppen. We herenigen niet ten koste van alles. Dat was voor haar heel hard, maar we gaan nu kijken of langs andere wegen het contact genormaliseerd kan worden.

In de eerste aflevering staat John Linda bij, wier kinderen naar Turkije zijn ontvoerd. John vertelt in De Telegraaf: “Een trieste affaire. Een Nederlandse vrouw trouwde met een Turkse man, maar al snel werd duidelijk dat het bepaald geen sprookjeshuwelijk was. Ze werd mishandeld en na veel gedoe kwam er een scheiding. De kinderen werden aan haar toegewezen en ze was eindelijk los van haar man.” Maar toen sloeg het noodlot opnieuw toe. “Zij kreeg kanker en moest kiezen of ze haar kinderen in een pleeggezin onderbracht of dat toch haar man de zorg op zich zou nemen. Dat laatste gebeurde en hij nam de kinderen mee naar Turkije. De afspraak was dat de kinderen terug zouden komen zodra zij weer voor hen kon zorgen, maar dat vertikte haar ex-man, terwijl de moeder volledig in haar recht stond.”

Ontvoerd, 20.30 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>