RTL 7 pakt uit met halve finale Olympique Lyon – Ajax

foto: ProshotsAls Nederland in een halve finale van het Songfestival staat, kijken er doorgaans zo’n 3 miljoen mensen naar de liedjeswedstrijd. Maar Eurovisie heeft vanavond sterke concurrentie van het Europa League-voetbal, nu Ajax zich heeft opgewerkt tot de halve finale. De club uit Amsterdam ontmoet vanavond Olympique Lyon, de wedstrijd is rechtstreeks te volgen op RTL 7.

 

Frank de Boer en Aad de Mos zijn de analisten die samen met Wilfred Genee langs de lijn in het Parc Olympique Lyonnais staan. Bijna 2 miljoen mensen zagen afgelopen week hoe de Amsterdammers thuis met maar liefst 4-1 wisten te winnen. Vanavond zal het elftal van trainer Peter Bosz er alles aan doen om het karwei af te maken in en tegen Lyon.

Het is de eerste keer dat Frank de Boer aanschuift als analist bij RTL. De voormalig hoofdcoach van Ajax speelde ruim tien seizoenen voor de Amsterdamse club en maakte deel uit van de selectie van Ajax die in 1992 de UEFA Cup, de huidige Europa League, wist te winnen. Dat was tevens de laatste keer dat de Amsterdammers de UEFA Cup wonnen. Aad de Mos was in de jaren ’80 hoofdcoach van Ajax, waarmee hij twee keer landskampioen werd. Met KV Mechelen wist hij onder andere de toenmalige Europacup II en de UEFA Super Cup te winnen.

Europa League, 20.00 uur, RTL 7

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>