Spermashow-met-terugwerkende-kracht: wie is mijn biologische vader?

Eerder dit jaar was het land te klein toen Eyeworks een pilot-uitzending van ‘de spermashow’ vertoonde in Talpa’s TV Competitie. Veronica brengt nu een programma op de buis dat een stuk verder gaat dan dit ‘walgelijke initiatief van Eyeworks’ (quote CDA). In Who’s Your Daddy moet een geadopteerde vrouw raden wie haar biologische vader is. Ze kan hiervoor kiezen uit acht mannen. De zeven neppers maken kans een ton te winnen, als de vrouw denkt dat hij haar vader is. Kiest de vrouw juist, dan wint zij een ton.
Het klinkt als een absurd format dat in een dronken bui is bedacht, maar het is de bittere realiteit. Ik snap niet, wie zich hier voor opgeeft. Blijkbaar hebben de acht potentiële vaders een verknipte geest. De echte vader wil zijn dochter niet op de man af vertellen dat hij haar familie is, terwijl de zeven neppers er alles aan doen om die ton te winnen. Dat betekent dat ze op emotioneel en psychologisch vlak enorm gaan inspelen op de vrouw.

En dan de vrouw in kwestie. Zij zal zoals gezegd gehersenspoeld worden door de acht mannen. Maar dan nog: blijkbaar is bekend wie haar biologische vader is, waarom dan meedoen met deze freakshow? Het lijkt me sterk dat die ton de enige reden is.

Vergeleken met dit programma was Ik Wil Je Kind En Verder Niets van Eyeworks een supersoft programma. Daarin werd een moeder-in-wording gevolgd tijdens het proces dat ze aflegt van kinderwens naar kunstmatige bevruchting. Het ging hierbij vooral om de beweegredenen van de vrouw. En ach, dat het kind later bekend zou staan ‘als dat kind uit de sperma-show’, daar was nog even niet over nagedacht.

Kortom: dit keer echt een walgelijk initiatief. Vanaf 23 januari te zien bij Veronica. Wees er maar trots op.

Zie ook:
- ‘Walgelijk initiatief’ toch op tv
- Spermashow door jury gekraakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>