Stukje nostalgie – Terminator: The Sarah Connor Chronicles op Veronica

Ik denk dat bij vrijwel iedereen The Terminator nostalgische gevoelens oproept. Een knetterspannende film met een legendarische rol voor Arnold Schwarzenegger. Een filmisch hoogstandje voor die tijd, The Terminator moest je gewoon gezien hebben. Een slordige twintig jaar na die spraakmakende bioscoopfilm is er dan nu de televisieserie: The Sarah Connor Chronicles. Bij Veronica.

Lang geleden heeft Sarah bezoek gekregen van een strijder uit de toekomst met de boodschap dat er over tientallen jaren een enorme wereldoorlog uit zal breken tussen mens en robot. Deze strijder waarschuwde Sarah dat ze in de toekomst gevaar zal lopen. Haar kind zal namelijk de leider worden in de oorlog tegen de Terminators. De serie gaat verder in 1999 nu John, de zoon van Sarah, vijftien jaar is en beiden nog steeds op de vlucht zijn voor het geweld van de robots.

In de eerste aflevering zijn Sarah en John op de vlucht voor Terminator Cromartie en FBI-agent James Ellison. Sarah doet hard haar best om een nieuw bestaan op te bouwen maar voelt zich opgejaagd door Cromartie die er alles aan doet om John te vermoorden voordat hij de rol van leider opeist. FBI-agent Ellison heeft een andere reden voor zijn zoektocht: Sarah wordt verdacht van moord en is op de vlucht geslagen. Als Sarah en John net zijn verhuisd en hun leven op orde denken te hebben, begint de achtervolging pas echt. Op school opent Cromartie de aanval op John, waar de mysterieuze klasgenoot Cameron zich meteen opwerpt als zijn beschermer. Samen zijn ze Cromartie te slim af. Cameron komt met een plan om Sarah en John mee te nemen naar het jaar 2007, waarin de strijd tegen Skynet wordt voortgezet.

De schrijver van de serie vond Sarah dusdanig essentieel voor de films dat hij besloot een serie aan haar te wijden. En met succes: De sciencefictionserie, met haar special effects, is een hit in Amerika. Waar Judgement Day is gestopt gaat Terminator: The Sarah Connor Chronicles verder. De reeks staat los van Terminator 3 en de laatste film, Terminator Salvation.

Fantastisch dat Veronica deze serie uitzendt! Je kunt er nu van op aan dat de serie in redelijk rap tempo wordt uitgezonden en vervolgd, waar bij andere series (Dr Who, Nip/Tuck, Heroes, Prison Break) het altijd de vraag is of de volgende aflevering überhaupt nog wordt uitgezonden door de Nederlandse rechthebbende. Terminator: The Sarah Connor Chronicles is één van de drie nieuwe serie-aanwinsten van SBS Nederland, naast Castle en The Fringe.

Uitzending gemist?
Aflevering gemist van Terminator: The Sarah Connor Chronicles? Via Surfthechannel kun je deze streaming terugkijken. Check je tv-gids of IMDB welke aflevering je moet hebben.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles (dubbele aflevering), 20.30 uur, Veronica

Zie ook:
- Vier nieuwe Amerikaanse hitseries bij Net 5, SBS 6 en Veronica

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Stukje nostalgie – Terminator: The Sarah Connor Chronicles op Veronica

 1. Tino

  Het is Fringe, en niet “The Fringe”.

    /   Reply  / 
 2. raymond

  Het is misschien een “hit-serie” maar hij is wel na 2 seizoenen gecancelled. Maar het is wel een erg leuke serie.

    /   Reply  / 
  1. Freek

   Ja precies het is een erg leuke serie en ik vind het ook een goede serie. Ik heb inmiddels seizoen 1 en 2 al gezien. Maar er is door het Amerikaanse bedrijf Fox geen seizoen 3 gemaakt omdat de kijkcijfers te laag waren. Om de zelfde reden is er ook geen einde van Prison Break.
   Maar wat ik dus niet begrijp is dat Veronica dan deze serie doodleuk gaat uitzenden, terwijl ze weten dat ze halverwege het verhaal moeten stoppen, omdat ze niets meer kunnen uitzenden, want er geen seizoen 3 is gemaakt.
   Kan iemand even uitleggen waarom ze dat zelf niet hebben bedacht?

     /   Reply  / 
 3. Wladimir

  Helaas heeft veronica de stekker er uitgetrokken er
  lagen nog 9 aflevering. Ik begrijp het niet als je de serie al gekocht hebt breng hem dan helemaal uit.

  Veronica is wel gek op herhalingen waar echt niemand op zit te wachten.

  Slechte zaak!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>