Fringe: Hitserie over bovennatuurlijk zaken op Net 5 (+ trailer)

Eén van de nieuwe series waar ik dit jaar het meest naar uitkijk, is Fringe, dat vanavond zijn debuut beleeft op Net 5. De zondagavond staat daar altijd in het teken van bovennatuurlijke series en Fringe past daar perfect in. Het draait in Fringe om een tak van wetenschap die balanceert tussen het mogelijke en het onmogelijke, zoals onzichtbaarheid, genetische mutatie, telekinese, teleportatie, levitatie, gedachtelezen, mind control en wederopstanding van doden. FBI-agente Olivia Dunham, de eigenaardige professor dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter vormen tegen wil en dank een trio dat belast wordt met het onderzoeken van vreemde zaken over de hele wereld.

Dr. Walter Bishop heeft zich hier tot zeventien jaar geleden mee beziggehouden. Sindsdien slijt hij zijn dagen in een streng beveiligde gesloten kliniek, op last van de overheid.

FBI-agente Olivia Dunham heeft zijn hulp echter hard nodig als haar vriend en collega John Scott bij een onderzoek geïnfecteerd raakt met een mysterieuze, levensbedreigende substantie. De enige manier waarop Olivia met de professor in contact kan komen, is via diens zoon Peter. Hoewel deze van zijn vader vervreemd is, weet Olivia hem ervan te overtuigen mee te werken.

Uit de pilot-aflevering: smeltende mensen

Dit is het begin van een bijzondere samenwerking, waarbij de drie belast worden met het onderzoek naar vreemde gebeurtenissen die over de hele wereld plaatsvinden. Al snel blijkt dat al deze zaken met elkaar verbonden zijn en er een patroon te herkennen is. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic: een bedrijf dat patenten heeft op een aantal nieuwe technologieën en geheimzinnige onderzoeken doet. Daar komt nog bij dat het gerund wordt door Walters voormalige labpartner.

Fringe is een serie van de hand van J.J. Abrams, de man achter het met prijzen overladen Lost. De extra lange pilot is geregisseerd door Alex Graves, die twee keer een Emmy award in ontvangst mocht nemen voor The West Wing.

Bekijk de trailer van seizoen 1:

Fringe (dubbellange pilot-uitzending), 21.25 uur, Net 5

Uitzending gemist?
Aflevering van Fringe gemist? Kijk streaming terug via Surfthechannel.

Zie ook:
- Vier nieuwe Amerikaanse hitseries bij Net 5, SBS 6 en Veronica
- Net 5 boordevol drama in september
- Stukje nostalgie – Terminator: The Sarah Connor Chronicles op Veronica

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Fringe: Hitserie over bovennatuurlijk zaken op Net 5 (+ trailer)

 1. Ginah

  Leuke serie..alleen niet echt een NET5 serie..meer RTL 5 of Veronica :P

    /   Reply  / 
 2. Tino

  Ooh fantastisch :D heb het eerste seizoen al gezien en echt.. je MOET kijken.

  @Ginah nee past inderdaad helemaal niet bij Net5.

  In Amerika start 16 september overigens het tweede seizoen. Kan niet wachten!

    /   Reply  / 
 3. Nick

  Die donkere man is ook uit LOST overigens

    /   Reply  / 
 4. Hannah

  Ik heb deserie gister gezien..ik vond het best saai ‘t eerste uur..’t laatste half uur was wel spannend :9 Dit moet naar Veronica of RTL 5..deze serie:pdp

    /   Reply  / 
 5. bart

  wat boeit het nou op welke zender het komt?

    /   Reply  / 
 6. ruben

  Een nieuw soort X-files, als ik dit blogbericht zo lees

    /   Reply  / 
 7. Dirk

  Het is een onwijs te gekke serie, maar schande dat ze het zonder aankondiging, bijvoorbeeld tijdens de serie, gewoon gaan herhalen. zelfde met ghost whisperer. Net5 heeft het enorm bij mij afgedaan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>